banner113

Başhekimden Alanya halkına uyarı: Rehavete kapılmamak gerekiyor!

banner106

ALKÜ Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı basın toplantısı düzenledi.

Başhekimden Alanya halkına uyarı: Rehavete kapılmamak gerekiyor!
28 Ocak 2021 Perşembe 09:06

banner108
banner238


Lakadamyalı, Alanya’nın pandemi ile mücadelesinde kısıtlamaların etkisini kısa sürede hissettiğini ifade ederek şuan ikinci normalleşe dönemindeki durumdayız dedi. 

Başhekim Ladamyalı, basın mensuplarına yönelik yaptığı sunumda hastanede yeni açılan servislere ve verilen hizmetin kalitesine dikkat çekti. Başhekim özellikle kalp ve inme merkezinin önemine ifade ederek  hastaneye kazandırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Lakadamyalı, "Gelişen Alanya‘nın acil sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanabilmesi adına en temel  ihtiyaçlar arasında yer alan ve ilk hedefimiz olan Kalp Merkezi projemizi hayata geçirdik.  Kalp ve Damar Cerrahisi (KDC) Ameliyathane, Anjiyo Ünitesi, Koroner Yoğun Bakım ve KDC Yoğun Bakım birimleri oluşturarak hizmete açtık" diye konuştu. 

Açılacak yeni bölümler ile yan dallarına önemine değinen Lakadamyalı, aşılama ünitesi ile Tüp bebek merkezi olunmasının ilk adımın başarı ile atıldığını uzun yıllardır hamile kalamayan yaklaşık 10 anne adayının hamileliklerinin başarıyla sürdüğünü ifade etti. Lakadamyalı, "Tüp Bebek Tedavi Merkezi’nin ilk ayağı olan İnfertilite (Aşılama) Ünitesi ve Androloji Laboratuvarını hastalarımızın hizmetine açtık.  Hedeflerimizin önemli bir basamağında yer alan ve  anne olmayı arzulayan hastalarımıza umut ışığı olduk. 2019 yılı sonunda Tüp Bebek Merkezi ile ilgili Sağlık Bakanlığı onayımızı aldık. Bu süreçte mimari proje hazırlığı ve cihaz alımı ile ilgili çalışmalar başlatıldı" dedi. 

Lakadamyalı, kovid-19’un görüldüğü andan itibaren tüm tedbirlerin alınarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve şimdiye kadar Alanya ve civar ilçeler dahil 60 binin üzerine kişiye PCR testi yaptıklarını söyledi. Lakadamyalı, şuan Alanya’nın durumunun ikincin normalleşme seviyesine düştüğünü ancak yine de rehavete kapılmamak gerektiğini anımsattı.  Lakadamyalı, "Normalleşme sürecinin başına döndük. Yani haziran başına doğru dönmüş durumdayız. Yapılan test ve pozitiflik oranı açısından hastanemizde test pozitiflik oranları yüzde onlar civarında seyrederken Kasım Aralık ayında bu oran %50 lere kadar çıktı. Ancak tekrar bu oranlar %8 ve %10 civarında şu anda. Normalleşme sürecine şu anda geri dönmüş durumdayız. Ancak kimse rehavete kapılmasın. Biz bir takım tedbirleri, gerekli immunizasyon işlemlerini yapmadan kendimizi güvende hissedemeyiz. Avrupa'da şu anda 3. dalgayı yaşıyorlar biz daha bir dalga atlattık" dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.