banner113

ECZACILAR ODASI ALANYA ŞUBE BAŞKANI ARAS: İLAÇ TEDARİĞİ ZORLAŞTI, ZAM KAÇINILMAZ OLDU

banner106

Eczacılar Odası Alanya Şube Başkanı Ufuk Aras Solmaz “Yüzde 37’ye varan bir artış söz konusu oldu. Bununda sebebi ilaç tedariğinin oldukça kısıtlanması”

ECZACILAR ODASI ALANYA ŞUBE BAŞKANI ARAS: İLAÇ TEDARİĞİ ZORLAŞTI, ZAM KAÇINILMAZ OLDU
16 Aralık 2022 Cuma 14:39

banner108
banner238


KUR GÜNCELLENMESİ
Başkan Aras, “İlaç için kabul edilen kur güncellemesi farklı oluyor. Onun için kabul edilen Euro kuru her sene Şubat ayında güncelleniyor. Ama ilaçların olmamasının çok artış göstermesi sebebiyle ve gerçek Euro kuru ile bu ilaçların tedariğinde kullanılan Euro ile arasındaki makas açılmasından dolayı ilaç yoklukları yaşadık. Firmalardan bize ilaç gelmiyordu ve hastalarda büyük sorunlar yaşamaktaydı. 
GÜNCELLENME ÖNE ÇEKİLDİ
Bu yüzden Sağlık Bakanlığı zam güncellemesini öne çekti. Aralık ayının 15’inden itibaren geçerli olmak üzere güncelleme yapıldı ve sonucunda da yüzde 37’lik bir artış söz konusu oldu. Zamların ardından tedarikler bir nebzede rahatlasa da aradaki makas açılırsa aynı sıkıntılar yeniden yaşanabilir. Özellikle yurtdışından gelen ilaçlarda. Çünkü normal kur ile ilaç kuru arasında neredeyse yarıya yarıya bir fiyat var. 
EKONOMİK ŞARTLAR
İlaçlarda kullanılan kur güncel olarak 10.75 TL iken normal kur 20 TL’ bandında. Belki bir süre rahatlarız ama yeni yılda bu şekilde enflasyon devam eder ve artışlar olursa yeniden aynı sıkıntılar başlayabilir. Bugün itibari ile yok olan ilaçlar hala devam ediyor. Ekonomik şartlara göre uyum sağlanmaya çalışıyor” 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.