banner113

Alanya seçime gidiyor!

banner106

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri için Alanya’da 666 sandıkta 206 bin 457 kişi oy kullanacak.

Alanya seçime gidiyor!
30 Mart 2019 Cumartesi 10:45

banner108
banner238

 

31 Mart Yerel Seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Saat 08:00 itibari ile başlayacak ve 17:00 itibari ile sona erecek oy kullanma sürecinde vatandaşlar 666 sandıkta oy kullanacak. 206 bin 457 seçmenin yer aldığı Alanya’da vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya Belediye Meclis Üyeliği ve mahalle muhtarlığı olmak üzere 4 pusulada oy kullanacak. Antalya’da ise 5 bin 279 sandık ve 1 Milyon 513 bin 972 seçmen bulunuyor. 
TARİHTE BİR İLK OLACAK
31 Mart Yerel seçimleri yapısal anlamda tarihte bir ilk olarak kayıtlara geçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesinin ardından ilk defa partili cumhurbaşkanı ile yerel seçim gerçekleştirilecek. Ancak bu seçimi asıl önemli yapan ise 24 Haziran Genel Seçimleri ile hayatımıza giren ittifaklar olacak. Ülke genelinde bazı illerde hükümeti oluşturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı, Ana Muhalefet Partisi CHP ve İYİ Parti ise Millet ittifakı ile seçime girecek. İttifaklar belediye meclis listesinde ise ortak liste yöntemi kullanacak. En çok merak edilen konu; ülke tarihinde ilk olan ittifakların vatandaştan ne yönde reaksiyon alacağı. 
ALANYA’DA 9 ADAY YARIŞACAK
İlçede biri bağımsız olmak üzere 9 aday yarışacak. Bağımsız Aday Anastasia Petrova Çetinkaya dışındaki 8 aday toplam 10 partiyi temsilen seçimde yer alacak. Oy pusulasındaki sıralamaya göre ilçede, Saadet Partisi Habip Şanlı, Bağımsız Türkiye Partisi Sezayi Bilici, Vatan Partisi Hasan Faruk Kurtoğlu, Demokrat Parti Alaattin Çakır, Milliyetçi Hareket Partisi Adem Murat Yücel, İyi Parti Abdullah Sönmez, Halkların Demokratik Partisi Ziynet Bal, Demokratik Sol Parti Ercan Öngün, Bağımsız Anastasia Petrova Çetinkaya başkanlık için yarışacak. 
BÜYÜKŞEHİR’DE DE 9 ADAY 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlı için de yine 9 aday yarışa girecek. Yine bir bağımsız adayın yer alacağı 31 Mart Yerel Seçimlerinde Antalya’da 8 aday 10 partiyi temsilen yarışta yer alacak. Oy pusulasındaki sıralamalarına göre,  Saadet Partisi Ali Aktaş, Bağımsız Türkiye Partisi Nazım Şahin, Türkiye Komünist Partisi Sevinç Sertbarut, Vatan Partisi Bülent Okay, Cumhuriyet Halk Partisi Muhittin Böcek, Adalet Ve Kalkınma Partisi Menderes Mehmet Tevfik Türel, Demokrat Parti Dolunay Yelda Doğan, Demokratik Sol Parti Mustafa Reşat Oktay, Bağımsız Bekir Karadaş Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak. 
102 MAHALLEDE MUHTARLAR BELİRLENECEK
Alanya’da yarın yapılacak seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinin yanı sıra vatandaşlar mahalle muhtarları içinde tercih yapacak. İlçede 102 mahallede muhtarlar da yarın yapılacak seçim sonucunda belirlenecek.  
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.