banner113

Başkan Yücel "Bu kişilerin ahlakından şüphe ederim"

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis toplantısında önemli mesajlar verdi

Başkan Yücel "Bu kişilerin ahlakından şüphe ederim"
08 Eylül 2021 Çarşamba 08:31

banner108
banner238

Alanya Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye binasında düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclisi CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da izledi. Meclise MHP Grubu'ndan Mehmet Ali Tekin, Mehmet Babaoğlu, Kerim Aydoğan, CHP Grubu'ndan Yılmaz Bağışlar, İYİ Parti Grubu'ndan Halit Öztürk, Didem Dim Özaltın, Hasan Basar mazeret bildirerek katılmadılar. 
“ALANYA’YA BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞÜ OLACAK”
Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen kararların görüşülmesi ile devam eden mecliste ‘Alanya Kent Meydanı Projesi’ 2. etap yapımıyla ilgili İller Bankası’ndan 40 milyon TL kredi kullanımı ile ilgili 5. madde konusunda söz alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Projenin Alanya için gereklilik olduğuna biz de inanıyoruz. Ufak tefek nüans farklılıklarımız olsa da proje üzerinde benzer konuları düşünüyoruz. Alanya’ya yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu paranın da heba edilen bir para olmayacağını, Alanya’ya bir şekilde geri dönüşünün olacağını düşünüyoruz. Projeyi desteklediğimizi ifade ederek grup kararımızı olumlu koyduk” ifadelerini kullandı.
İYİ PARTİ’DEN ÇOK BORÇLANMAMA UYARISI
Aynı madde hakkında konuşan İYİ Parti’li Fikret Arık ise, “Kent meydanı olmazsa olmaz. Bunun yapılması gerektiğine hepimiz inanıyoruz lakin belediyemiz öz kaynakları ile yapacağı bu tür yatırımlarda muhakkak ki yatırımın önünde olacak halimiz yok. Belediyemizin 2016’dan yüzde 20 bütçe borç oranımız şu an yüzde 70-80’lere çıktı. Bu kredinin alınması, projenin yapılması ve ödenmesinin de 60 ayda yüzde 15 faizi var. Bu yatırımı yaptıktan sonra borcu diğer dönemde siz ya da başka bir belediye başkanı olur, diğer döneme yansıyor. Diğer dönem çok borçlu bir belediyeyi yeni bir belediye başkanı veya sizin daha çok hizmet üretememe anlamına gelmemesi için çok borçlanmayalım. Kaynaklarımıza göre yatırımlarımızı yapalım” dedi. Proje ile şehir merkezinin cazibe merkezi haline getirileceğini kaydeden Arık, projede otopark bulunmadığını söyledi. Arık, otopark sorunu çözülmeden bu tür yerlerin cazibe merkezi haline getirilmek istenmesini ve yeni belediye binasının inşaatının hala bitirilmemesini eleştirdi.
“BELEDİYENİN BİR KURUŞ BORCU YOK”
Yeni belediye binası yapımının son hızla devam ettiğini belirten Yücel de, “Ancak kayyumda olduğu için ve belediyenin bir kuruş borcu da yok. En son 4 milyon TL ödendi. Bu proje (Kent Meydanı Projesi) Kuyularönü Camii’nden başlayıp Ziraat Bankası’nın oradan bir bölüm 1. Etap, oradan da begonvil dediğimiz köşeye kadar 1.2 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Bunun kullanılan kredinin kaçta kaçı olduğunu zamanı gelince göreceğiz” diye konuştu.
“BU SENE O BELEDİYELERİ GEÇECEĞİZ”
Belediyenin borçları konusundaki eleştirilere de cevap veren Yücel, “Göreve geldiğimiz zaman belediyenin bütçesi kadar borcu vardı. Şu anda bütçemizin yarısı kadar borcu var. Şu anda 225 milyon TL belediyenin alacağı var. 221 milyon TL de borcu var. Belediyenin kazanımları borçtan daha fazla. Hiçbir şekilde mülkiyet satmadan, kendi ayakları üzerinde durabilen belediyelerden öndeyiz. Nüfusumuzun 2 katı olan belediyelerin bütçeleri 2014’te bizim 2 katımızdaydı. İller Bankası payı bizden daha fazla olmasına rağmen biz o belediyelerle geçen yıl aynı seviyeye ulaştık. Bu sene onları da geçerek 31 Aralık’ta matrahları beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.
PAZAR YERİ VE KAPALI OTOPARK’IN İHALESİ 20 EYLÜL’DE
Şehirlerin meydanları ile anıldığını vurgulayan Yücel, Cuma Pazarı’nın bulunduğu bölgenin 20 Eylül’de ihalesi var. 403 araç kapasiteli bir alana sahip. Dolmuş durağının olduğu yerlerde mülkiyet sorununun üçü çözüldü. Biri kaldı. Orası da kapalı otoparka entegreli bir 200-250 araçlık alan da orada var. Şu anki proje birbiriyle bağlantılı şekilde projelendirilmiş. Atatürk Caddesi’nde yol geçişleri, acil geçiş noktaları, kaldırımları düştükten sonra Yalı Taksi ile Güzelyalı Caddesi’ne tüm girişlerdeki tüm araçların park edebileceği kapalı otoparka sahip olunuyor. Vizyonumuz geleceği görmek. Sadece yüzeye değil, birim fiyatlarının da yüzde 30’unu yerin altına gömerek ulaşım ve otopark sorununu çözmeye çalışıyoruz. Yeni yapacağımız rekreasyon ve sosyal yaşam alanlarında otopark sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi. İYİ Parti’nin ret oyu verdiği 5. madde diğer partilerin onay vermesiyle oyçokluğu ile kabul edildi. Diğer 19 madde ise oy birliği ile kabul edildi.
“BU YÖNDE CİDDİ ŞİKAYET VAR”
'Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi' ile ilgili sunumun ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde konuşan Demirci, imar planlarının zaman zaman uygulanmadığı yönünde şikayetler geldiğini söyledi. Demirci, “Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) haricinde kalan, kültür, sosyal tesis alanında kalan yerler var. Belediye bunun haricinde bizden hibe etmemizi istiyor. Bu yönde ciddi şikayet var” diyerek bu konuda biraz insaflı davranılmasını istedi. 
“MÜCADELEMİZ BU İŞİ TİCARETE DÖKENLERLE”
Yücel de, “Herkes arazisini kamulaştırmak istese bizim hiçbir şeyimiz yok ama bu işi ticarete dökerek cami alanında belediyeye devir yapacağım deyip de 60 liraya aldığı yeri tapuda 1 buçuk milyon lira gösterip milli eğitime, TEDAŞ’a, Diyanet’e dava açarsa bu insanların ahlakından şüphe ederiz. Bir kişi geçen haftaya kadar 39 dava açmış. Bu hafta 8 dava daha açmış. Bize müracaat eden herkese yardımcı oluyoruz. Bedelini kanunlar çerçevesinde ödüyoruz. Bir kişi hiçbir mülkiyeti yokken belediye hizmet alanından 900 metrekare tapu yapmış. Nasıl yapmış anlamadım. Bu bir ahlaksızlık. Her tarafı imara açmak olmuyor. Mücadelemiz bu işi ticarete dökenlerle. Beytülmal’ın malına sahip çıkmak gerekiyor. Memleketin camisini yapacak hayırsever var. 60 liraya alıyorlar. Şu anda 1,5 milyon liraya yer satmaya kalkıyorlar. 1,5 senedir caminin her şeyi hazır. Bu kişiler 1,5 milyon liramız ödenmedikten sonra caminin temelini atamazsınız diyor” 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.