banner113

Başkan Yücel den yenilik vurgusu!

banner106

Alanya belediye başkanı Adem Murat Yücel, Gökbel festivalinde yaptığı konuşmasında yenilik vurgusu yaptı...

Başkan Yücel den yenilik vurgusu!
21 Temmuz 2019 Pazar 07:38

banner108
banner238
15. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivalimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz; şeref verdiniz.  Bu güzel Gökbel akşamında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade eder, hepinizi en içten duygularımla; sevgi ve muhabbetle selamlarım. 

Konuşmama başlamadan önce Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yılı vesilesi ile vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bütün medeniyetleri, bütün eserleri ile, gözümün önüne dikseler, benim gözüm, benim duygum, benim sevgim, yine ıssız dağlar başında yanık kavalını üfleyen yarım çarıklı Türk Çobanındadır” sözlerindeki gibi, Yaylalar bizim sevdamızdır. Yörük kültürü bizim vazgeçilmez değerimizdir. Özünü ve kültürünü kaybetmemiş Anadolu insanı bizim başımızın tacıdır.

15 yıl önce, ata yurdumuz Toroslar’da, yaylaların yaylası Gökbel’de yörük kültürümüzü yaşatmak ve Hz. Hamza’dan, Hz. Ali’den bizlere miras kalan ata sporumuzu tanıtmak amacıyla başlattığımız Güreşlerimizi, bugün onbinlerce insanımızın katılımıyla gerçekleştirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 

Yarın Gökbel Er Meydanında,  tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin bu yılki altın kemerli başpehlivanı Antalyalı Ali Gürbüz başta olmak üzere, kırkın üzerinde başpehlivan ve yaklaşık 800 güreşçi kol bağlayacak. Türkiye’nin en iyi pehlivanlarının kıran kırana mücadelesini hep birlikte izleyeceğiz.

15 yıl önce bu günleri hayal bile edemezdik. Şüphesiz ki, her yıl kilometrelerce yoldan Gökbel’e gelerek, muhteşem bir kalabalık ve muhteşem bir coşku oluşturan sizlerin desteği ve ilgisiyle bugünlere geldik. Hepiniz sağolun, varolun.

Gökbel’in gönlümüzde hep ayrı bir yeri var. Çünkü biz, her görev süremizin bitiminde buradan sizlerle vedalaştık. Ancak bizlere inandınız, bizlere güvendiniz, her seferinde emaneti tekrar ehline teslim ettiniz. Bana duyduğunuz güven ve ekibime verdiğiniz destek için tüm Alanya halkına, sizlere ve tüm gönül dostlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Her zaman bana olan sevginize ve güveninize layık olmaya gayret ettim. Bundan sonra da çizgimizden, duruşumuzdan taviz vermeden, samimiyetten, mütevazilikten ayrılmadan sizin mutluluğunuz ve refahınız için çok çalışacağız.

Artık yeni bir sistemle, yeni bir sayfa açıp; yeni bir başlangıç yapıyoruz.  Kentimizin dününü de, bugününü de çok iyi biliyoruz, yarınlarını hazırlıyoruz.


Bizim hedeflerimiz var, bizim ideallerimiz var;  bizim yapacak daha çok işimiz var. Sizlerden aldığımız güç ve destekle; Alanya’yı daha yaşanabilir, refah seviyesi daha yüksek bir noktaya taşıyıp, ulusalda ve uluslararasında parmakla gösterilen bir kent yapacağız.

Şehrimizi her yönüyle geliştireceğiz; turizmde de tarımda da, kültürel ve sosyal faaliyetlerde de en üst seviyeye taşıyacağız. 
Bizler var olduğumuz sürece de, güreş festivalimizi devam ettireceğiz.
Gelecek yıl, aynı çoşku ve heyecanla Gökbel’de buluşmak dileğiyle…
Sözlerime son verirken; 
Başta Alanya Kaymakamlığımıza, burada görev yapan Mehmetçiğimize, polisimize ve güvenlik güçlerimize, festivalimize katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, organizasyon komitemize, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, desteğiyle, varlığıyla bizleri onurlandıran siz değerli halkımıza teşekkür eder; keyifli bir akşam geçirmeniz dileğiyle en derin sevgi ve saygılarımı sunarım

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.