banner113

Biri bunlara 'Dur' desin.

banner106

Türkiye’de Alexa sıralamasında 53’ncü olan Onedio. com büyük bir skandala imza attı. 2, 8 ve 9 Ekim tarihlerinde Muhittin Böcek’in sağlık durumu ile ilgili haber yayınlayan site, başkandan ‘Muhittin Haşere’ diye söz etti, haberin kaynağını da Anadolu Ajansı olarak verdi.

Biri bunlara 'Dur' desin.
09 Ekim 2020 Cuma 19:38

banner108
banner238

2012’de kurulan ondio 100’den fazla çalışanıyla Ankara ve İstanbul’daki ofislerinden faaliyetlerini sürdürüyor. Kendilerini Türkiye’nin ilk ve en büyük sosyal medya platformu olarak niteleyen site, hastanede yaşam mücadelesi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le ilgili haberlerde yayın ilkelerinin aksine bir tutum sergiledi.

2 Ekim 2020 tarihinde, ‘Muhittin Böcek’in Kovid-19 tedavisi sürüyor’ başlıklı bir haber veren Onedio.com, haberin içerisinde başkanın soyadını ‘Haşere’ olarak yayınlamıştı. Aynı hatayı, 8 Ekim 2020’de ve bugün yayınladığı haberde de yapan site büyük bir skandala ve ayıba imza atmış  oldu.

Bu 'Haşere' kelimesini  hangi hadsiz editör veya sitede çalışanının bilerek mi kullandığı, yoksa bir yazılım kazası mı olduğu belirlenemedi. Yazılım uzmanları, haber başlıklarında başkanın soyadını ‘Böcek’ olarak veren, haberin içinde ‘Haşere’ olarak geçiren sistemde yazılım hatasından bahsedilemeyeceğini söylediler.

Yayın ilkelerine, “Sitede yer alan haber ve içerikler, araştırılmadan ve gerçekliğinden emin olunmadan yayınlanamaz” diye yazan sitenin, bu ayıbın kaynağını nasıl açıklayacağı merak konusu oldu.

Haber-Gün Haber

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.