banner113

Çakır: Yaralar hızla sarılacak!

banner106

Çakır: Yaralar hızla sarılacak!
30 Temmuz 2021 Cuma 20:59

banner108
banner238

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ; MKYK ve Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Başkanlık Divan üyesi Alaattin ÇAKIR, MKYK üyesi Fehmi GÜNEY, Antalya İl ve ilçe teşkilatları, Alperen Ocakları Antalya il ve ilçe ocak mensupları ile birlikte Manavgat ilçesinde meydana gelen yangın bölgesine giderek, yetkililerden bilgi aldı. 

BBP Genel Başkanı Destici, teşkilat mensuplarıyla birlikte önce Manavgat ilçesi Ulualan Yangınla Mücadele Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVŞOĞLU ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ ile bir araya gelerek, yangınla ilgili bilgi aldı. Yangın bölgesine yapılan ziyaret ile ilgili açıklama yapan ve yangınlar ciğerimizi yakıyor diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK ve Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Başkanlık Divanı Üyesi Alaattin ÇAKIR, açıklamasında şunları söyledi.

“Ulualan Yangınla Mücadele Koordinasyon Merkezinde Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir PAKDEMİRLİ, milletvekillerimiz ve bürokratlarımız yangınların söndürülmesi için son derece yoğun bir tempo ile çalıştıklarını müşahade ettik ve genel bilgi paylaşımıyla birlikte buradan yangın alanlarına ve bölgelerine geçtik. Yangın bölgelerinde yaptığımız incelemelerin ardından, burada yangından zarar gören vatandaşlarımızı dinledik ve geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, acılarını paylaştık. 

Bölgede yaptığımız incelemelerde, vatandaşlarımıza ait birçok evin ve araçların yandığını, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğunu, binlerce dönüm tarım arazisinin kullanılamaz hale geldiğini üzülerek gördük. 
Vatandaşlarımızla ve mahalle muhtarlarıyla yaptığımız görüşmelerde, yangının çok hızlı geliştiğini ve hızlı yön değiştirdiğini, orman yangın teşkilatının, belediyelerimizin ve diğer devlet kurumlarının koordinasyon içerisinde çalışmasına rağmen, yangının aynı anda farlı bölgelere yayılması sebebiyle yangına müdahalede zorlanıldığı tarafımıza aktarıldı. 
Devletimizin ilgili kurumlarının, AFAD’ın ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının söz konusu bölgelerde ve alanlarda tespit çalışmalarına başladığını yerinde gördük. AFAD, Manavgat Kaymakamlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve diğer kurumların farklı alanlarda yürüttüğü koordinasyon merkezine giderek burada sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldık. 
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MATSO) ziyaret ederek, oda başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile yangın ve bölge hakkında bilgi aldık ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. 
Soğutma çalışmalarının sürdüğü ve büyük oranda kontrol altına alınan yangınla mücadele çalışmaları sürerken, devletimizin bakanları, milletvekilleri ve diğer tüm kurumları Manavgat’ın her bölgesinde canla başla yangınla mücadele ederken; bazı bölgelerde yaşanan münferit olaylar, bazı yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. 
Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak bizim de yakından takip ettiğimiz ve bilgi sahibi olduğumuz söz konusu olaylar sebebiyle, ilgili bürokratların ve bakanlarımızın konunun doğrusunu anlatmak ve vatandaşları bilgilendirmek üzere olay yerine intikallerinde Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU vatandaşın tüm sorularına samimiyetle cevap vermesine rağmen, bir grup tarafından tepki gösterilmiştir. Ancak; yangın çıktığı anda bölgeye intikal eden ve vatandaşlarımızın yaralarının sarılması ve yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınmasıyla ilgili olağanüstü çaba sarf eden sayın bakanımıza yapılanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Sayın bakanımız, bölgemizin öz evladıdır ve bölgemizin her türlü ihtiyaçlarına ve sorunlarına hassasiyetle yaklaşmaktadır. 
Devletimiz, vatandaşlarımızın yaralarını hızla saracak, zararları karşılayacak çalışmalar yürütmektedir. Ancak, yanan ormanlarımız ve telef olan canlılar ciğerimizi yakmaktadır.  Yangından hayatını kaybeden vatandaşlarımız bizim için ayrı bir üzüntü vesilesidir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Tüm Manavgatlı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Yangınların kimler tarafından ve hangi maksatla çıkarıldığı tüm Türkiye’nin malumudur. Ancak, devletimiz ve milletimiz ülkemizde kaos çıkarmak isteyenlerin ve terörün tuzağına düşmeyecektir. Türk Milleti olarak; yaşanan ve olası provokasyonlara karşı uyanık, itidalli, tedbirli ve birlik olmak zorundayız.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.