banner113

Keykubat'ı mahmuz kurtaracak

banner106

İlçenin gündemi olan Alanya Belediyesi'nin T-Mahmuz Projesi'ne ilişkin Keykubat Plajı’nda bulunan işletmelerin sahipleri, "Plajı mahmuz kurtaracak" dedi

Keykubat'ı mahmuz kurtaracak
04 Şubat 2020 Salı 09:19

banner108
banner238
Alanya Belediyesi beton bloklarının üretimine başladı, önümüzdeki haftalarda Mahmuz Projesi hayata geçirilecek. Keykubat Plajı’nda başlayacak ilk uygulamanın farklı plajlarda da yaygınlaştırılması gündemde. Alanya Postası olarak Mahmuz Projesi’nin uygulanacağı Keykubat Plajı’nda bulunan işletmelere Mahmuzla ilgili görüşlerini sorduk. 
'PLAJIN TEK KURTULUŞU'
Arsi Otel İşletmecisi Turizmci Ali Boz, "Mahmuz projesi, Keykubat sahilinin kurtuluş projesidir. Benim burada üç tesisim var, Allah nasip ederse iki tesis daha 2020 yılında hazır hale getireceğiz. 12 ay açık olan tesislerimizde şu anda sahilin çok taşlık ve kayalık olmasından dolayı hizmet kapsamında çok ciddi bir sıkıntı olduğunu görüyoruz. Her geçen gün kayalık daha da artıyor. Mahmuz projesinin bu Keykubat Plajı'nın tek kurtuluş olduğunu ve kumlaşmanın yoğunlaşarak artacağını düşünüyorum. Bence mantıklı düşünülmüş. Alanya’nın geleceği açısından önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Ben yapanlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Belki yapılmasını istemeyenler, karşı çıkanlar olabilir ama ben Keykubat Sahili için olmazsa olmaz bir projedir diye düşünüyorum" dedi.
'KARARIN DESTEKÇİSİYİZ'
Keykubat Plajı’nda Leman Kültür adlı işletmenin yetkilisi Volkan Yerlikaya da, "Mahmuz faydalı olacaktır" dedi. Yerlikaya, "Şimdi söylemem gerekirse yaklaşık dört senedir Alanya’da hizmet vermekteyiz. Deniz kenarında bir işletme olarak bu belediyemizin aldığı kararın destekçisiyiz. Çünkü bilimsel ve teknik açıdan araştırılmış. Projenin gerçekleştirilmesi için bölge esnafının desteği açısından herkesin bir olmasını temenni ediyoruz. Umarım Alanya için faydalı olur. Bizim içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak turizm şehrinde yaşıyoruz ve Alanya’da plaj hizmeti verdiğimiz herkesin aynı şekilde desteklemesini bekliyoruz" dedi.
'BİLİRKİŞİLEDEN YARDIM ALINARAK, İNCELENMELİ'
Alanya Postası’nın konuyla ilgili görüşlerini aldığı ALTİD Başkanı Burhan Sili ise temkinli konuştu. Sili, "Projeyi incelemedik. Bu nedenle olumlu olumsuz konuşmak istemem. Ancak üniversitelerden, bilim insanları ve bilirkişilerden yardım alarak,  inceleme yapılabilir. Onların söyleyecekleri ile daha sağlıklı konuşabiliriz" diye konuştu.  (Alanya Postası)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.