banner113

Subaşı'ndan istifa eden Çolak hakkında değerlendirme

banner106

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, partisinin Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç’in görevlerinden alınmasının ardından Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın istifasını değerlendirdi

Subaşı'ndan istifa eden Çolak hakkında değerlendirme
14 Şubat 2020 Cuma 12:43

banner108
banner238

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, partisinin Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç’in gece yarısı görevlerinden alınmasının ardından İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın istifasını değerlendirdi.
ÜYE KAYDETMEMİŞLER
Subaşı şöyle konuştu: “Partimizin Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç ile ilgili Disiplin Kurulu’nun verdiği kararlar var. İl divanı, gelen şikayetler nedeniyle oy birliğiyle Disiplin Kurulu’na yöneltmiş. Disiplin Kurulu da bunun sonucunda böyle bir karar vermiş. Her iki ilçe başkanı da üye kayıtları yapma konusunda direnmişler. Bir de İl Başkanı Yavuz Temizer, Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç’in belediye şirketlerinde görevli olmalarını istememiş. Hem ilçe başkanlığının hem de şirket yöneticiliğinin etik olmayacağını vurgulamış. Onlar da iki görevi sürdürmeye devam etmiş. Bu yaşanan olay da bu sıkıntılı sürecin yaşanmasına neden oldu.”
“PARTİMİZ İÇİN KAYIPTIR”
İstifalarla ilgili, ‘keşke olmasıydı’ diyen Subaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama tüzük hükümleri belli. Hepsinin ona itiraz etme hakkı var. Yani partinin bir hukuku var ve beğenmeyen buna itiraz edebilir.  Ama Milletvekilimiz Tuba Vural Çokal’ın durumu, bununla ilgili mi ilgisiz mi onu bilmiyorum. Bunun bağlantılı olmaması gerekir. Bir milletvekilinin teşkilatlardaki çalkantılarla bu derece ilgili olmaması gerekir. Belki başka nedenleri olabilir. Bunun geri dönüşü olabilir mi onu da bilemiyorum.  Ayrılan kişilerin sayısı ne olursa olsun partimiz için kayıptır. Ama kendi tercihidir ve istifa tek taraflı bir karardır ama keşke olmasaydı.” 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.