banner113

Taş: Alanya kentsel dönüşümü ile sanayi rahatlayacak ve destekliyoruz

banner106

Cumhuriyet Mahallesi ve sanayiyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi, Alanya Sanayi esnafı için de kurtuluş olacak. Esnaf sıkışık alandan kurtularak daha kapsamlı ve kaliteli hizmet vermek istiyor. 

Taş: Alanya kentsel dönüşümü ile sanayi rahatlayacak ve destekliyoruz
09 Ocak 2020 Perşembe 10:53

banner108
banner238

Alanya’da yıllardır kanayan bir yara haline gelen sanayi, Alanya Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak” sloganı ile hazırladığı kentsel dönüşüm projesi ile yeniden doğacak. Esnafın yıllardır çektiği çile projenin tamamlanması ile birlikte sona erecek. Sanayi esnafı çok eski yıllarda yapılan sanayinin artık kente yetmediğini, gelişen teknoloji ile birlikte yeniliklere ayak uyduramadığını ifade ediyor. Özellikle dar sokaklar nedeniyle büyük araçların giremediği sanayi içersinde normal araçlar bile duracak yer bulamıyor. 
TAŞ, “ESNAFIN ARACI DAHİ SIĞMIYOR”
Sanayi içerisinde en fazla üyeye sahip olan Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş, sanayinin yeni proje ile kaldırıp Kestel’e taşınmasının hem esnaf hem de vatandaş için kurtuluş olacağını söyledi. Taş, “Mevcut sanayi, Alanya 50 bin civarında nüfus zamanında yapılmış. Artık büyük Alanya için hiç kullanışlı değil. Büyük araçlar giriş çıkış yaparken zorlanıyor. Müşteriler araçlarını koyacak yer bulamıyor. Bırakın müşterileri esnafın kendi araçları zaten sanayi içerisine sığmıyor. Eğer yeni yere taşınırsak bizim için kurtuluş olacak.” Diye konuştu. 
“YOL KENARI SERVİSLER KALKMALI”
Yol kenarındaki servislerin kaldırılması gerektiğini dile getiren Taş, “Kestel’deki sanayi yeri bizim için çok iyi. Ancak bir isteğimiz var. Başkanımızın bizim için yapabileceği en olumlu şey yol kenarlarında ki araç servislerini kaldırmak. Aksi takdirde şehirden uzaklaşmak esnaf için bitiş noktası demek.” Diye konuştu.  
PROJEYİ İSTİYORUZ, AMA BİZLE DE GÖRÜŞÜLSÜN
Bölgede yapılacak projenin gelecek için iyi olduğunun altını çizen Taş, “Biz yeni yere taşınmak, eski sanayiden çıkmak istiyoruz. Kentsel dönüşüm bizim için iyi bir proje. Ancak bizde görüş bildirmek ve bilgilendirilmek istiyoruz. Esnaf konuya çok hakim değil. Esnafa projenin detayları iyice aktarılmalı. Aksi takdirde kötü niyetli insanlar kafa karıştırıyor. Biz AVM var sanıyorduk ama bakıyoruz projede AVM yok. O yüzden proje esnafa iyi anlatılmalı. Esnaf kendisine olan artıları eksileri görebilmeli.” Şeklinde konuştu.

banner109

Etiketler; #kerim taş
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.