banner113

Yalçın Bayer'in 'Muhittin Böcek' manşeti 20 dakikada uçtu...

banner106

Hürriyet Gazetesi'nden Yalçın Bayer, Antalya Büyükşehir'de yaşanan krizi ulusal basında sıcağı sıcağına veren tek yazar oldu. Bayer'in, Böcek ile ilgili, 'Belediyede 20 dakika kaldı çok önemli 3 karar verdi' yazı anonsu manşette 20 dakika kaldıktan sonra çıkarıldı.

Yalçın Bayer'in 'Muhittin Böcek' manşeti 20 dakikada uçtu...
10 Aralık 2020 Perşembe 13:06

banner108
banner238

işte o yazı:

Koronavirüse yakalanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 108 günlük tedavinin ardından koltuğuna oturur oturmaz ortalığı karıştıran 3 karara imza attı.

Böcek, göreve döndüğünün ilk günü (önceki gün) 20 dakika süreyle oturduğu koltuğunda hemen vekâlet verdiği, ‘hakiki CHP’li’ Mehmet Hacıarifoğlu’ndan vekâleti geri aldı, kendisi hastanedeyken yetkileri tırpanlanan genel sekreter avukat Cansel Çevikol Tuncer’e (Böcek’in Konyaaltı Belediyesi’nde siyaset yaptığı arkadaşı, kendisinden sonra Konyaaltı’na aday yapılmak istendi ancak Kılıçdaroğlu kabul etmedi) yetkilerini iade etti ve son olarak da Kemal Kılıçdaroğlu’na bir darbe indirdi.

Kendisi hastayken, büyükşehiri toparlasın diye Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ankara’dan Antalya’ya gönderilen eğitimci Hüseyin Karakuş’u genel sekreter yardımcılığından alan Böcek, böylece genel başkana karşı da kılıçları çekmiş oldu.

Aslında Böcek ile Kılıçdaroğlu arasındaki ilk gerginlik seçimin hemen arkasından yaşanmıştı.

TAMİNCE’NİN AVUKATI

Kılıçdaroğlu, danışmanlığını da yapan ve CHP’de ‘belediyeciliğin kitabını yazan adam’ olarak bilenen Hüseyin Karakuş’u büyükşehire genel sekreter yapmak istedi. Böcek bu teklifi reddetti ve bir dönem işinsanı Fettah Tamince’nin de avukatlığını yapan avukat Cansel Çevikol Tuncer’i genel sekreter olarak atayacağını söyledi.

Tuncer’in memuriyetteki süresi bu görev için yetmeyince, Böcek hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, hem de ‘ata dostum’ dediği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım istedi. Bu iki desteği yanına alan Böcek’in isteği 6 ay sonra gerçekleşti.

Uzun süredir Antalya Büyükşehir’in mevcut bir bakanın adamları tarafından yönetildiğine dair söylentiler dolaşıyordu. Genel sekreter Tuncer’in de bu kadroya destek olduğu dillerden düşmüyordu. İşte Böcek hastalanınca CHP Genel Merkezi’nin de eline fırsat geçmiş oldu ve Tuncer’in yetkileri tırpanlandı.

Ancak bu durum Böcek hastaneden çıkana kadar sürdü. Başkan, genel sekreterinin yetkilerini tırpanlayan vekili görevden aldı, Kılıçdaroğlu’nun emaneti olan Karakuş’u özel kalem müdürlüğü emrine ‘uzman’ olarak sürdü ve genel sekreteri Çevikol’u da eski yetkileriyle donattı.

AKP’YE GEÇEBİLİR Mİ?

Bu, genel merkezde büyük yankı uyandırdı. Aynı zamanda Antalya’da parti de karıştı. CHP Antalya İl Başkanlığı, partinin resmi sitesinden, “Karakuş’un görevden alınması ciddi rahatsızlık yaratmıştır” mesaj geçti. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise Hüseyin Karakuş’un görevden alınmasının ‘partilileri üzdüğünü’ ve ‘göreve iadesini beklediklerini’ duyurdu.

Bu tartışmaların hemen ardından “Böcek, AK Parti’ye geçiyor” dedikodusu yayıldı. 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.