banner113

Hakem büyük bir yanlışa imza attı

banner106

HT Spor yazarı Bülent Yavuz, Galatasaray'ın Alanyaspor'u deplasmanda 3-2 yendiği maçın hakem kararlarını yorumladı. Yavuz, 63. dakikada yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın büyük bir yanlışa imza attığını dile getirdi

Hakem büyük bir yanlışa imza attı
22 Nisan 2018 Pazar 07:11

banner108
banner238
Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray deplasmanda Alanyaspor'u 3-2 yendi. Habertürk Spor yazarı Bülent Yavuz, mücadeledeki hakem kararını yorumladı:
Alanyaspor - Galatasaray maçı bu sezonun belki de en önemli maçlarından biriydi. Mücadelesi, golleri ve heyecanı gerçekten parmak ısırttı. Tabii ki bu arada hakem kararları maçta önemli kırılmalara sebep oldu. Hakem Ümit Öztürk müsabakanın tamamında çok doğru işler yaptı. Çok gayretliydi. Kritik kararlar da verdi.
10. dakikada ceza alanı içerisinde Douglas ile Muslera'nın pozisyonu var. Çoğu hakemin yanılacağı bir pozisyondu. Ancak hakem Ümit Öztürk pozisyonu doğru yorumlayarak penaltı yanlışına girmedi. 
Hakemi bu kararından ötürü tebrik ediyorum. Bütün Alanya 'penaltı' diye ayağa kalktı. Ancak hakem doğru yorumlayarak yanlış yapmadı. Kaleci Muslera net bir şekilde eliyle topu uzaklaştırmıştı.

4. dakikada Gomis'in attığı gol de temizdi. Ofsayt itirazları oldu ancak pozisyonda ofsayt yoktu.

İlk 45 dakikanın başarılı yardımcı hakemi Kemal Yılmaz ikinci devrede adeta harakiri yaptı.

Özellikle 63. dakikada yaşanan pozisyonda; ofsayt yokken, Douglas kaleci Muslera'yı geçerken, Uruguaylı kaleci rakibinin net bir şekilde ayağına temas ederek düşürüyor. 

Herkes penaltı ve kırmızı kart beklerken, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın kalkan bayrağı ofsaytı gösteriyordu.

Bu büyük bir yanlıştı. Pozisyonda net bir şekilde ofsayt yok.

Hemen akabinde yine aynı yardımcı hakem bu sefer, net ofsayt pozisyonunu atlayarak Alanyaspor'a avantaj sağladı. 

Ancak Muslera olağanüstü bir refleksle topu çeldi; hem ofsayttan atılacak önledi hem de şampiyonluğa belki çok katkı sağlayan bir golü önlemiş oldu. Bu pozisyonda da yine yardımcı hakemin önemli bir hatası vardı


Hakem Ümit Öztürk'ün Alanyaspor lehine verdiği penaltı doğru bir karardı. Serdar Aziz'in rakibini net bir şekilde müdahalese bulunarak engelliyor. Pozisyonun devamında Serdar Aziz'in gördüğü sarı kart doğruydu. Çünkü pozisyonda bariz bir gol şansı yoktu. Topun kontrolü henüz sağlanmamıştı.

Bu maçın kader adamı yardımcı hakem Kemal Yılmaz'dır. Daha önce iyi maçlar çıkaran Kemal Yılmaz'ı bu maçta yanlışlar içerisinde gördük.

 

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.