banner113

Alanya'da ünlü plaj tanınmaz hale geldi!

banner106

Alanya'da  deniz  geri çekildi. Yosunlu kayaların ortaya çıktığı çekilme sonrası Kleopatra Plajı tanınmaz hale geldi. 

30 Mart 2022 Çarşamba 13:27

banner108
banner238


İLK DEFA BÖYLE BİŞEY YAŞIYORUZ
Vatandaşlar o anların fotoğrafını çekerken bir yandan da " Alanya'da deniz neden çekildi?" sorusu sorulmaya başladı. 
Plaj işletmecisi Uğur Uysal "Sanırım fırtına öncesi sessizlik. Sahilde baktık denizde epey bir çekilme var. Aşağı yukarı 10 metre gibi bir çekilme var. İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz" dedi. Peki işin aslı nedir? Deniz çekilmesinin tüm detayları haberimizde...
"HAVA DÜZELİNCE NORMALE DÖNECEKTİR"
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bölgede birkaç gündür etkili olan poyrazdan dolayı Türkiye'nin kıyılarındaki suyun Afrika'ya doğru sürüklendiğini söyledi.
SERT POYRAZ
Bunun normal bir durum olduğunu vurgulayan Gökoğlu, "Karadan denize doğru esen sert poyrazdan dolayı Türkiye kıyılarında çekilme, Afrika kıyılarında ise yükselme oldu. Lodos ya da güneyden esintiler başladığında normale döner. Korkulacak, endişe duyulacak herhangi bir durum yok. Kıyılarda yoğun şekilde denizanası görülmesi de bundan kaynaklanıyor." 
GELGİTLERE RASTLANMAZ
Bunun, ayın, güneşin ve dünyanın hareketleriyle ilgili bir durum olduğunu aktaran Bulut, "Türkiye'de gelgitlere çok rastlanmaz, gelgitten kaynaklanan çekilme 40 santimetreyi geçmez. Gelgit daha çok Pasifik kıyılarında, Fransa'da ve Rusya'nın bazı adalarında görülür." ifadelerini kullandı.
 

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.