banner113

Alanya'daki günlük kiralanan dairelerde sıkıntı büyük!

banner106

Turistlerin yeni trendi haline gelen home otellere yönelik şikayetler her geçen gün artıyor. Günlük kiralık dairelere yönelik yasal düzenlemenin olmasına rağmen uygulamada sorunlar yaşandığını ifade eden Sili, "Güvenlik açısından zafiyet oluşmaması için düzenleme gelmeli" dedi  

Alanya'daki günlük kiralanan dairelerde sıkıntı büyük!
27 Ekim 2021 Çarşamba 08:39

banner108
banner238

Turizmin toparlanmaya başladığı 2021 yılında Alanya'ya gelen turistler de günlük kiralık daire arayışı içine girdi. Sabiha Tatlıyer'in haberine göre Turistlerin yeni trendi olan günlük kiralık dairelerin büyük bir çoğunluğu ise yasalara uygun şekilde işletilmiyor. Bu sebeple de son dönemde özellikle site içerisinde bulunan günlük kiralık dairelerde sorunlar yaşanıyor ve güvenlik zafiyeti ortaya çıkıyor. Site sakinlerinin de şikayetleri bu yönde giderek artmaya başladı.
UYGULAMADA SIKINTI VAR
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, günlük kiraya verilen dairelerle ilgili düzenlemelere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti ve konuyla ilgili yasa olsa da uygulamada sorunlar yaşandığını söyledi. Sili, "Bu konuyla alakalı bir yasa çıktı. İlk olarak bu durum sadece Alanya için geçerli değil tüm dünya da artan bir trend haline geldi. Bununla ilgili yapılması gerekenler şunlar;  burada önemli olan işin sistemin içerisine girmesini sağlamak, yasası çıktı ama uygulama süresinde sıkıntılar yaşanıyor" dedi.
GÜVENLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ
Günlük kiralık dairelerde güvenlik zafiyetinin oluşmaması açısında sistem kurulması ve polis kayıtlarına işlenmesi gerektiğine vurgu yapan Sili, "Bu yasa bağlamında TÜROFED’in  çabalarıyla ilk olarak güvenlik noktasında oralarda kimlerin kaldığı tespit edilmeli. Girişte rezervasyon alındığında sistemden polis ekiplerine kayıtların gitmesi gerekir. Orada kim kalıyor kim çıkıyor, bu apartman yönetimine de bildirilmek durumunda  bana göre. Bu şuan bir kanun değil, bir zorunluluk değil ama olmalı  güvenlik açısından son derece önemli. 
KAYIT ALTINA ALINMALI
Çünkü Türkiye coğrafi bölgesinden kaynaklı bir çok karışıklığın ortasında olan bir ülke. Dünyayla bizim farklı sorunlarımız var örneğin terör bağlamında buraya gelecek kişilerin ve yapılanmaların en rahat girebileceği yerler bu günlük kiralanan dairelerdir. Çünkü otellere giremezler. İkinci olarak devletin bu işten büyük bir kaybı var. Çünkü fatura kesilmiyor o yüzden bir güvenlik açısından, iki vergi açısından bu durum kayıt altına alınırsa daha doğru olur" diye konuştu. -Sabiha TATLIYER
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.