banner113

DİYANET BİRLİK-SEN AKDENİZ BÖLGE BAŞKANLIĞI, KUR'AN-I KERİM'E TEKME ATAN ÖĞRENCİYE TEPKİ GÖSTERDİ

banner106

Serik'te lise öğrencisi Kur'an-ı Kerim'e tekme attı. Bir arkadaşı ise o anları kayıt altına aldı. Sosyal medyada hızla yayılan skandal görüntüye tepki yağdı. 

DİYANET BİRLİK-SEN AKDENİZ BÖLGE BAŞKANLIĞI, KUR'AN-I KERİM'E TEKME ATAN ÖĞRENCİYE TEPKİ GÖSTERDİ
08 Haziran 2022 Çarşamba 10:37

banner108
banner238

KUTSALLARA SAYGILI OL
Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir yayınladığı basın bülteninde şunları ifade etti. Ey Türk Gençliği, Dini ve milli değerlerini iyi öğren, kutsallarına saygılı ol. Yere düşen bir nimeti öpüp başına koyan müslüman bir nesilden, Ne yazıkki  Yüce Kitabımız Kur’anı Kerimi tekmeleyen inançsız, değerlerine, kutsallarına saygı göstermeyen bir nesil türedi. İslam'a ve değerlerimize  hakaret etmenin cezai hiç bir yaptırımı olmayan ülkemizde önüne gelen İslam'a,  Kuran'a ve  Peygamberimize saldırmayı  akışkanlık haline getirmiş bulunmaktadır.
CEZASINI ÇEKMELİDİR
Müslüman bir ülkenin Okulunda yüce kitabımız Kuran’ı Kerim’e tekme atma hadsizliğini gösteren öğrencinin yaşı ne olursa olsun ailesi ve Okul idaresi ile birlikte acil soruşturma açılmalı ve  hukuk önünde yaptığının cezasızını çekmelidir. 
Ülkemizde Dini ve milli değerlerin içi boşaltıldıkça gösteriş için özümüzden, Yüce Türk Milletinin vazgeçilmez değerlerinden uzaklaştıkça gözümüzün önünde kutsallarını tanımayan içler acısı bir gençlik yetişmektedir.
Gençliğin bataktan kurtarılması adına başta  Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere diğer  Sorumlu  kurumların üzerine düşen görevi gereği ve layıkı ile yapamadığını görüyoruz.
HAYVANLAR GİBİ ÖPÜŞÜP KOKLAŞAN
Hiç bir şeye saygısı ve değer yargısı olmayan, batı kültürünü medeniyet zanneden, hiç utanmadan sokaklarda hayvanlar gibi öpüşüp koklaşan, Türk Milletinin örf, adet, gelenek ve yaşam kültürüne uymayan davranışlar sergileyen bu nesile Devlet olarak dur denilmeli ıslahı, tedavisi ve gereği acilen yapılmalıdır. Geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlere dini ve milli değerler çerçevesinde eğitim verilmelidir. 
ÖRF, ADET VE KÜLTÜR
Dini ve milli değerlerini bilmeyen, kutsallarına saygı göstermeyen, Türk Milletinin örf, adet ve kültürünü bilmeyen gençlik yetiştirilmesini istemiyoruz. Bu gençlerimiz iyi bir aile terbiyesi, iyi bir dini eğitim almış  olsaydı Kur'an-ı Kerimi ve kutsallarımızı ayağının altında değil, sevgisini yüreğinde, Kur'an-ı Kerimi de başının üstünde taşırdı.
Ey Türk Gençliği; 
Dini ve milli değerlerini iyi öğren, iyi tatbik et, kutsallarına sahip çık ve onlara karşı saygılı ol. Hadsizlik yapma" dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.