banner113

Havacılık alanında Ukrayna ile görüştük!

banner106

Havacılık alanında Ukrayna ile görüştük!
22 Temmuz 2019 Pazartesi 21:01

banner108
banner238


Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yuriy Voloshyn beraberinde Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Kahya ve Levent Benal, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na ziyarette bulundu. 

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, havacılık konusunda iki üniversite arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi’nin 85 yıllık deneyiminin ALKÜ’de açılan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde görevli akademisyenler ve öğrenciler için uzun vadede yapılacak işbirliklerinde önemli kazanımlara vesile olabileceğini dile getiren Prof Dr. Yuriy Voloshyn, ALKÜ’nün genç ve dinamik bir üniversite olmasının kendileri ile işbirliği yapmak isteyen üniversiteler arasından önemli bir tercih sebebi olduğunu dile getirdi. Her iki üniversitenin akademisyenleri arasında ortak projelerde işbirliklerinin yapılması konusunda fikir alış verişinde bulunulan ziyarette ileriki süreçte Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin staj ve teknik geziler gibi bilimsel fırsatlar elde edebilecekleri de dile getirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Pınarbaşı, “ Her iki üniversitenin beraber yürüttükleri projeler ile ileriki süreçte önemli ve kazanımları yüksek çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum. Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi havacılık alanında 85 yıllık ciddi bir deneyime sahip bir üniversite. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin ortaklaşa gerçekleştirecekleri çalışmalar ile güzel başarılar elde edileceği kanaatindeyim” dedi.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.