banner113

Polisler yargılandığı davada Eski ilçe emniyet müdürleri dinlendi!

banner106

Bir yılı aşkındır ‘irtikap’ suçuyla tutuklu yargılanan 4 polisin Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5’inci duruşması önceki gün görüldü. Duruşmada şikâyetçi ve tutuklu polislerin yanı sıra Alanya’nın eski ilçe emniyet müdürü Alper Avcı ‘şüpheli’, Haşim Çakmaklı ise ‘tanık’ sıfatı konuştu.

Polisler yargılandığı davada Eski ilçe emniyet müdürleri dinlendi!
17 Eylül 2021 Cuma 08:56

banner108
banner238

Alanya’da terör örgütü propagandası yapmaktan tutuklanan şüphelileri tahliye etmek vaadiyle, şüphelilerden ve yakınlarından para talep ettiği iddia edilen 1'i komiser 4 polis 8 Haziran 2020 tarihinde ‘irtikap’ suçundan tutuklandı. Bir yılı aşkındır tutuklu yargılanan TEM’de görevli komiser K.Ö. ile polisler E.G., F.M.T. ve İ.A.’nın terör operasyonu yapılan bir aileden 250 bin TL ile 250 bin TL değerinde BMW marka araç, kardeşi tutuklu olan başka bir kişiden ise 40 bin TL aldıklarının dosyaya girdiği davanın 5’inci duruşması önceki gün gerçekleştirildi.
ALPER AVCI, ŞÜPHELİ OLARAK DİNLENDİ
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen duruşmaya tutuklu yargılanan 1 komiser 4 polis memurları mahkemeye tutuklu bulundukları Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Alanya İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken emekli olan Tanık Haşim Çakmaklı Antalya'dan, ‘Gizliliğin ihlali’ suçundan tutuksuz yargılanan polis memuru Şüpheli B.Y ise görev yaptığı Tunceli’den SEGBİS vasıtasıyla ifadeleri alındı. Alanya eski İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı da tayin olduğu Sivas’tan ‘Şüpheli’ sıfatıyla ‘Denetim görevinin ihmali suretiyle zimmet’ suçundan SEGBİS ile bağlandığı duruşmada ifade verdi.
YARDIM İÇİN 100 BİN TL İSTEDİLER
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine duruşmaya şikayetçi olarak katılan A.D, polis memuru E.G ve komiser K.Ö’nin kendisinden önce 50 bin TL para ödemesini istediğini söyledi. Şikayetçilerden İ.D, verdiği ifadesinde ise “Her zaman yardım ederim, Ticaret Odasında görev yaptım. Beni tanırlar. Esnafım, ben de 20 kişi çalışıyor. E.G beni aradı, Komiser K.Ö. emniyete yardım için 100 bin TL istediler. ‘50 bin TL ve 10 bin TL yardım et’ dediler” şeklinde konuştu.
ÇAKMAKLI: MÜDÜR DEĞİŞİNCE GERİ DÖNDÜ
Tanık olarak dinlenen Alanya'da daha önce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haşim Çakmaklı, polis memuru E.G hakkında sorulan soruya ise şunları söyledi: “Ben Alanya'ya İlçe Emniyet Müdürü olarak atandıktan sonra polis memuru E.G. Alanya'da pastane ve lokanta işlettiği duyumları üzerine Antalya'ya bir yazıyla ilettim. Polis memuru E.G. bir süre Antalya iline tayin oldu. Daha sonra ben de Doğu İlçelerden Sorumlu Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve getirildim. Benim yerime İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı getirildikten sonra E.G. Antalya'dan Alanya'ya tayini olmuş. Ben de polis memuru E.G.’yi Koruma Güvenlik Büro Amirliğine yazıyla görevlendirdim. Daha sonra E.G. TEM Büro Amirliğine gitti.”
dedi.
MAHKEME BAŞKANI YARDIM KAMPANYASINI SORDU
Mahkeme başkanının emniyet müdürlüğüne yardım kampanyası adı altında toplanan parayla araç alımı ile ilgili sorusuna tutuklu sanıklardan E.G. ve Komiser yardımcısı K.Ö, Alanya'da görev yapan İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı tarafından görevlendirildiklerini söylediler.
AVCI: TAVIR KOYUNCA YETKİYİ ALDIM
Alanya eski İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı verdiği ifadesinde derneğin icralık olduğunu, yardım toplaması için polis memuru E.G. ve komiser K.Ö.’ye yetki verdiğini ve daha sonra alınan araçlardan birinin Alanya'da görev yapan İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Hacı Bey’e tahsis edilmesinden sonra E.G. ve komiser K.Ö’nin kendisine tavır göstermelerinin sonucunda para toplama yetkisini kendilerinden aldığını söyledi. Alper Avcı, polis memuru E.G.’nin borcu olduğundan dolayı eşinin tarlasını satarak 50 bin TL’yi E.G’ye verdiğini ekledi.
ARAÇ KAYINVALİDESİ ÜZERİNE KAYITLI ÇIKTI
Emniyete alınan araçlardan birinin polis memuru E.G.’nin kayınvalidesi üzerine kayıtlı olduğu belirtilmesi üzerine duruşmaya tanık olarak gelen araç bayi yetkisi verdiği ifadesinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünün araçlarının kendi şirketinden alındığını, gelen bağışların şirket hesabına yatırılması sonucunda araçların verildiğini söyledi. Bayi yetkisi “Emniyet adına E.G. her zaman şirkete gelir giderdi. E.G. 2019 model ikinci el test araca bakmıştı. Aracı aldığını belgelerden gördük.” dedi.
KARAR DURUŞMASI 24 KASIM’DA
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin duruşmaya müşteki olarak katılan İsmail, Ali ve Gülistan D., “Şikayetçi misin?” sorusuna “Şikayetçiyiz” dediler. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, kararın verilmesi için duruşmayı 24 Kasım 2021 tarihine ertelendi. Mehmet Al-Gerçek Alanya Gazetesi
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.