banner113

Rektör Kalan: Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz!

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekren Kalan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. 

Rektör Kalan: Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz!
18 Mart 2021 Perşembe 11:58

banner108
banner238

Rektör Kalan mesajında şunları söyledi. 
Bugün, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların seyrinde Türk Milletinin belirleyici bir rol oynadığı, millî mücadelenin ön sözünün yazıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordumuzun var olma ve namusunu çiğnetmeme mücadelesinde emperyalizme karşı elde edilen ibretlik bir zaferdir. Çanakkale Zaferi yıllarca süren savaşların yorduğu Türk milletinin eski şanlı günlerine dönüşünün simgesi olmuştur. 
EŞSİZ BİR ZAFER NİTELİĞİNDEDİR
Bu yönüyle mazlum milletlere de sömürgeciler karşısında umut kaynağı olan Çanakkale Zaferimiz bir anlamda dünya medeniyet tarihi için de eşsiz bir zafer niteliğindedir. Mehmet Akif’in “Ölüm indirmede gökler, ölü püskürtmekte yer.” diyerek tasvir ettiği savaş alanı, milletimizin yaşlı, kadın, çocuk demeden yedi iklim dört bucaktan gelen düşmana karşı gövdesini siper ederek vatanını çiğnetmediği kutlu bir vatan parçamızdır. Eğer o gün Boğazlar emperyalist güçler tarafından geçilseydi başkent işgal edilecek ve devlet çökecekti. 
KORKUSUZCA YAŞIYORSAK
Bugün bu cennet vatanımızda göğsümüzü kabartarak korkusuzca yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve yurdun dört bir yanında gözünü kırpmadan şehadete koşan atalarımıza borçluyuz. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ailesini temsilen, başka hiçbir milletin tarihinde görülmemiş bir başarı olan Çanakkale Zaferimizi, yıl dönümünde kutluyor ve Asım’ın neslinin devamı adına ilim ve irfan yolunda yılmadan çalışmaya devam edeceğimizi gurur ve kararlılıkla ifade ediyor aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum"

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.