banner113

Tongar "Bilinçaltı kapalı bir kutu gibidir!

banner106

Aile Danışmanı-Yazar Hatice Kübra Tongar 18 Aralık Cumartesi günü Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Alanya Kitap Günleri’ne katılarak söyleşine katıldı

Tongar "Bilinçaltı kapalı bir kutu gibidir!
20 Aralık 2021 Pazartesi 09:10

banner108
banner238

10 Aralık’ta kapılarını açan 3. Alanya Kitap Günleri dün sona erdi. Kitap Günleri’nin 18 Aralık’ta düzenlenen söyleşi bölümüne alanında Aile Danışmanı-Yazar Hatice Kübra Tongar “İyileşen Çocukluğum, İyileşen Anneliğim” konulu söyleşisiyle dinleyicilerle birlikte oldu. 
TONGAR: “BİLİNÇALTI KAPALI BİR KUTU GİBİDİR”
Yetişkinlerin çocukluklarında yaşadıkları travmaların, sorunların bilinçaltına yerleştiğini ve ebeveyn olduklarında farkında olmadan kendi çocuklarına yavaş yavaş aktardıklarını vurgulayan Aile Danışmanı-Yazar Hatice Kübra Tongar, “Bilinçaltı kapalı bir kutudur. Çocukluk döneminde yaşanan her türlü travma ve olumsuzluk bu kutuda toplanır. Yetişkinlik zamanında ise bu kutu açılır ve yavaş yavaş kutuda biriken olumsuzluklar farkına varılmadan çocuklara aktarılır; sonrasında da onların davranışlarına yansır. Ebeveyn olmadan bilinçaltına yerleşen bu yaraların iyileştirilmesi gerekir. Anne babadan ayrı yaşamak, yabancı insanlar ile korkutulmak, çocuğu yaşını aşan sohbetlere maruz bırakmak, annesinin ezilmesine şahit tutmak hayatın içinden olan travmalardır” dedi. Programın akşamki bölümüne ise TV ekranlarından tanıdığımız Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy konuk oldu. Saat 19.00’da “Acayip İşler” isimli söyleşisiyle salonu dolduran kalabalığa seslenen Atosoy, farklı konu başlıklarına değindi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.