SİYASET

Sinekle larva döneminde mücadele


1120 KİŞİLİK ORDU 
1120 personel, 30 pikap, 22 hizmet aracı ve 10 minibüs ile yürütülen mücadele kapsamında bodrumlar, fosseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, bodrumlar, asansör boşlukları, sığınaklar, rögarlar periyodik olarak ilaçlanıyor. Sineklerin üreme alanı olan gelişi güzel bırakılan araba lastikleri de ekipler tarafından toplanıyor. Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılıyor. 
BİYOLOJİK MÜCADELE
Her türlü imkanı kullanan ekipler kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadele de yürütülüyor. Sulama havuzlarına, göletlere, bataklıklara ve tarımsal amaçlı kuyulara sivrisinek larvalarıyla beslenen GambusiaAffinis türü balıklardan bırakıyor. Sıcak ya da soğuk sularda kolaylıkla yaşayabilen balık, sivrisinekle mücadelede en etkin yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Çevre Sağlığı ekipleri, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Büyükşehir ekipleri, yaz aylarında da açık mekanlardasisleme yöntemi uyguluyor.
ŞİKAYET HATTI 
Vatandaşlar, uçkun ve haşareyle ilgili şikayetlerini Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü'nün 249 52 01numaralı telefonlarına bildirebiliyor.