Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 1. Kitap Fuarı görkemli bir açılışla Alanya Kültür Merkezi’nde başladı. “Okuyan Bir Toplum, Okuyan Bir Üniversite… Sen De Oku” sloganıyla başlayan ve her yıl Alanya’nın sosyo-kültürel yapısına katkı sağlayarak devam edecek olan ALKÜ 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri Etkinlikleri’nde 30 yazar ve yayınevi stant açarken, dört gün sürecek olan fuarda 50 binin üzerinde kitap sergilenecek.
22-25 Ekim tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde ve Kestel Yerleşkesi’nde düzenlenecek konferanslar ve imza etkinlikleriyle devam edecek olan 1.Kitap Fuarı’nın Alanya Kültür Merkezi’ndeki açılışına Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  
“DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
ALKÜ 1. Kitap Fuarı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ALKÜ 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri’ni başta geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz olmak üzere tüm Alanya halkına okuma alışkanlığını kazandırmak hedefiyle düzenledik.” dedi.