ALANYA MERKEZLİ FENERCİOĞLU, DÜMENİ YURTDIŞINA KIRDI ALANYA MERKEZLİ FENERCİOĞLU, DÜMENİ YURTDIŞINA KIRDI


DİSK Emekli-Sen Alanya tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “4 kişilik bir ailenin açlık sınırı; 18.973 TL. Yoksulluk sınırı 52.375 TL. En düşük emekli maaşı 10.000 TL. Dul ve yetim maaşları aylık elektrik, su, doğalgaz masraflarına bile yetmeyecek düzeyde. 

Bayram ikramiyesi; 2018 yılı bayram ikramiyesi: 1000 TL. Asgari ücret 1603 TL. Bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı yüzde 62.4 idi. 2024 yılı bayram ikramiyesi 3000 TL. Asgari ücret 17.002 TL. Asgari ücrete oranı yüzde 17.5. Eriyen tutar 7609 TL. 

Sermaye sınıfının çıkarlarına hizmet eden AKP iktidarı ve tek adam rejiminin yarattığı ekonomik, sosyal ve siyasi tablo, emekçiler ve emekliler için dayanılmaz hale gelmiştir. 

Emperyalist tekellerin ve kartellerin yağmasına açılan ülkemiz toprakları artık yarı sömürge ülke olmak konumumuzdan neredeyse sömürge koşullarına evrilen bir süreci 22 yıllık AKP ve tek adam rejimiyle, yağmalanan,  madenlerimiz,  talan edilen sahillerimiz, Arap sermayesine peşkeş çekilen 27 bin kilometrekare Makedonya topraklarından da büyük 30 bin kilometrekare topraklarımız. 


Rezerv alan ilan edilerek el konulan rant değeri yüksek büyük şehir merkezlerindeki mahalleler, sahillerimizin en güzel koyları, siyanürlü altın arama izni verilerek zehirlenen ülke toprakları ki bunların bugün faal halde bulunan 20 tanesi ve izni verilen 22 altın madeni sahası izniyle zehirlenecek ülke ve halkımıza reva görülen ölümü sindire sindire yaşatma durumu! Kabullenilebilir mi? Ekonomik çöküş, yaşanan ve dayanılmaz yaşam koşullarına mahkum edilen emekliler ve emekçiler, palyatif çözüm önerileriyle düzelmesi mümkün olmayan ülkemizin bu ekonomik,  sosyal ve siyasi tablosu, ancak devrimci, demokrat siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin ‘birleşe birleşe kazanacağız’ sloganında anlam kazanan birlik ve dayanışmasıyla verilecek bir mücadele sonunda kurulacak ‘Devrimci, demokrat halk iktidarı’ ile mümkün olacaktır. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın İşçilerin, emekçilerin, emeklilerin birliği ve mücadelesi. Yaşasın DİSK Emekli-Sen Alanya.”