banner113

Kuşadası otelciler harekete geçiyor, ALTİD neyi bekliyor!

banner106

Kuşadası otelcileri, Booking.com’un mahkeme kararının kaldırılması için başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ise bekleniyor

Kuşadası otelciler harekete geçiyor, ALTİD neyi bekliyor!
07 Nisan 2017 Cuma 15:59

banner108
Alanya turizmin Polonya kaybı
İlgili Galeriye Git
banner238

KODER Başkanı Tacettin Özden tarafından yapılan açıklama şu şekilde: ‘’TÜRSAB’ın açtığı ve İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 2015/1174 esas dosya üzerinden görülen davada, Booking.com’un faaliyetlerinin durdurulması için Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verilmiştir.
Booking.com ve benzeri rezervasyon portalları, internet teknolojisinin ve günümüz talebinin gittiği doğrultuda çoğalmakta ve pazar payları artmaktadır. İnternetin ilerlediği çağımızda artık rezervasyonlar hızla artarak bu kanala kayacaktır. Booking.com’un yaptığını acentecilik faaliyeti olarak değerlendirmek doğru değildir. Kendini pazarlama imkanı olmayan birçok otelin / işletmenin satışını bu kanallar yapmaktadır ve ciddi oranda gelirlerine katkı sağlamaktadır. Yaptıkları sadece müşterinin bu oteli bulmasını sağlayıp, rezervasyon yaptırmak ve karşılığında da otel / işletme ile karşılıklı anlaştıkları bir hizmet bedelini komisyon olarak almaktır. Aynı uygulama ile otelin kendi internet sayfasına girip de bir rezervasyon yapılabilir. Bu şekilde bakıldığında da, oteller de acentecilik hizmet yapıyor gibi değerlendirilebilir. 
Artık bu çağda bu teknolojileri ve bu imkanları yasaklamayı değil, onlarla rekabet edecek, onlardan daha iyisini yapacak bir yol izlemek gerekir. STK’lar üyelerine bunu sağlamaya çalışmalıdır. 
Vergi ile ilgili bir konu varsa da, kazançlarının vergisinin kazanıldığı ülkede verilmesi gayet tabiidir. Bununla ilgili gerekli düzenlemeler yapılabilir.  Bu uygulama sonunda birçok otel / işletme mağdur olacaktır. Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) olarak da mahkeme kararının kaldırılması için başvuruda bulunacağız.’’
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.