banner113

Mevlüt Çavuşoğlundan hodri meydan

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Sergey Lavrov'a İstifa Resti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Sergey Lavrov'a İstifa Resti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Sergey Lavrov'a İstifa Resti

Mevlüt Çavuşoğlundan hodri meydan
17 Mayıs 2016 Salı 21:22

banner108
banner238
Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında DEAŞ’a yardım iddiası nedeniyle polemik yaşandı.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında DEAŞ’a yardım iddiası nedeniyle polemik yaşandı. Çavuşoğlu, "Türkiye'nin, DEAŞ'a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım" ifadelerini kullandı.
Suriye iç savaşına çözüm bulmak amacıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da “Uluslararası Suriye Destek Grubu” toplantısı düzenlendi. ABD ve Rusya’nın eş başkanlığında düzenlenen ve yaklaşık 5,5 saat süren toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stefan De Mistura ortak basın toplantısı düzenledi. 20 ülke ile 4 uluslararası örgütten 24 temsilcinin katıldığı toplantıda Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov arasında “DEAŞ’a yardım iddiası” nedeniyle ilginç bir diyalog yaşandı.
Lavrov’un, Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e göz yumduğu iddialarına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Siz ciddi bir diplomatsınız aramızda en tecrübeli isimlerdensiniz, böyle ciddiyetsiz iddialara itimat etmemeniz gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız çok net ifade etti, ben de tekrar edeyim. Türkiye'nin, DEAŞ'a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım ancak iddialarınızı ispat edemezseniz hayatınızın geri kalanında sizi Antalya'da misafir etmek üzere davet ederim” ifadelerini kullandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ise başını sallayarak söylenenleri onayladığı görüldü.

 

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.