banner113

THK’dan fitre ve zekat çağrısı

banner106

THK Alanya Şubesi Başkanı Emine Keyaoğlu, yasaların verdiği yetki doğrultusunda 2020 yılında fitre ve zekat toplama faaliyetini THK Alanya Şube Başkanlığı’nca yürütüleceğini belirtti.   

THK’dan fitre ve zekat çağrısı
08 Mayıs 2020 Cuma 17:00

banner108
banner238

Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi Başkanı Emine Keyaoğlu, THK’nın önemli gelir kaynaklarından biri olan fitre ve zekât faaliyeti ile ilgili kanun ve yönetmelik kapsamında alınan Ankara Valiliği makamı oluru ile 2020 yılında fitre ve zekat toplama faaliyeti THK Alanya Şube Başkanlığı’nca yürütüleceğini belirtti. 
Keyaoğlu, THK, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkın verdiği kurban derisi, fitre, zekât ve diğer ticari gelirler ile faaliyet sürdürerek her yıl binlerce gence ücretsiz paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak kursları verdiğini, orman yangınlarına havadan müdahale ederek orman yangınlarının havadan söndürülmesine katkı sağladığını, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne planör ve uçuş eğitim desteği ile ülkeye ve halka hizmet vermek için hava ambulans helikopteri ile alınarak yaralı ve organ nakli hizmetlerinde aktif rol aldığını vurguladı. 
Türk Hava Yolları ve sivil havacılık sektöründe pilot yetiştirdiğini ve ülkede ilk havacılık üniversitesinin THK Üniversitesi olarak kurulduğunu hatırlatan Keyaoğlu, “Bu kapsamda, THK yardım toplama faaliyetlerini yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusunda önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edecek. İlçemizdeki muhtarlıklara zarf dağıtımı THK Alanya Şube Başkanlığımızca koordine edilecek. Bilindiği gibi Covid-19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bu süreçte hem inançlarımızdan olan fitre ve zekât bağışlarımızı hem de sizleri koruyarak gerçekleştirelim” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.