banner113

Daha sıkı bir cilt için: Vaser lipo!

banner106

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin Konu hakkında bilgiler verdi.

Daha sıkı bir cilt için: Vaser lipo!
20 Temmuz 2020 Pazartesi 15:07

banner108
banner238


Vaser liposuction ultrasonik  ses dalgaları ile yağların eritilerek alınması işlemdir. Cilt altı ve yağ dokuları arasındaki septalar da ultrasonik ses dalgaları etkisi ile retrakte edilir gerilir böylece daha sıkı bir cilt elde etmek mümkün olur.öncesinde tünese NTV solüsyon ile yap dokusu eritilir ve böylece işlemin ayraca tik ve kansız olması da sağlanır. Amaç dokulara zarar vermeden sadece yağların alınması ama sıkılaşmasın da sağlanmasıdır. Sarkma ve gevşeklik oluşmaz cilt kalitesinin de artması sağlanmış olur. Ayrıca daha kısa sürede normal hayata ve iş yaşamına dönüş isteği de önemlidir. Eritilen yağlar Künt uçlu özel kanüller ile alınır.
Birden fazla bölgeye yapılması durumunda genel anestezi tercih ediyoruz ancak belirli bölgeler için lokal anestezi ve sedasyon tercih edilebilir. Bu yöntem yanak gıdı ayakbileği kol koltuk altı vs gibi ince bölgelere de uygulanabilir bu bölgelere lokal anestezi ile yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca diz kapağı dizini gibi bölgelere de yapılacaksa yine lokal anestezi ile yapılabilir. Bu yöntem FDA tarafından onaylanmış bir yöntemdir. Erkeklerede jinekomasti operasyonunda da bu yöntemle daha kolay ve lokal anestezi ile yapılabilir. Erkeklerde bazen yağ dokusu bazen de meme dokusu daha fazla olabilir her iki durumda da vaser ile meme ve yağ dokusunu eriterek almak daha kolaydır.

*Morarma klasik yönteme göre daha az görülür. İyileşme süresi daha hızlıdır ve ödem daha az gözlenir.
*İşlem sonrası korse 3 hafta kullanılır. Ödem ve şişlikler normaldir bol hareket bol sıvı alımı ödemi minimalize eder. Etki sonucu genellikle *10. Gündem sonra net olarak görülür tam şekillenme 3-6 haftayı bulur.
*Her mevsim yapılabilir
*Sağlık açısından vücudun kilo miktarının yüzde 6-8 ini alıyoruz. Daha fazla alınması gereken durumlarda ikinci seans yapıyoruz. İkinci seansı tercihen 3 haftadan sonra yapılabilir  ama ideali 2 ay sonra yapılmasıdır. Düzenli spor ve yediklerine dikkat edilmesi operasyonun sonucunu Ve kalitesini arttırır.
*Beden olarak incelme net olarak 3 haftada görülür.
*Son yıllarda sıklıkla bel sırt bölgesinden aldığımız yağları popo kısmına koyuyoruz.  Brezilya poposu denilen ince  bel dolgun popo Ve kalçalar hastalarımız tarafından da isteniyor.yap koyduğumuz durumlarda tercihen sigaradan uzak durulması ve ağır spora 2 ay sonra başlanması istenir.
*Operasyon sonrası genellikle 2-3 gün içinde duş alınması Ve iş hayatına dönülmesi mümkün olur. Proteinden yüksek ve vitamin destekli diyetler tercih edilir. 3 tl su içilmesi önemlidir. Yatak istirahati verilmez hareket yürüyüş mobilizasyon istenir

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.