banner113

Doktor Zafer Çolak, kanseri sevgi ile yendi!

banner106

Çocuk sahibi olmak için tedavi görürken kanser teşhisi konulan Çolak, yaşama sevgi ile tutundu, hasretini çektiği evlat sevgisine de kavuştu

Doktor Zafer Çolak, kanseri sevgi ile yendi!
23 Aralık 2019 Pazartesi 10:13

banner108
banner238



ANTALYA'DA çocuk sahibi olmak için tedavi görürken teşhisi konulan tiroit kanserini yenen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktor Zafer Çolak, tüp bebek tedavisiyle kucağına aldığı iki oğlu ve meslektaşı olan eşiyle hayata sımsıkı sarılıyor. Zafer ve Olcay Çolak çifti, 1992 yılında evlendi. Çocuk sahibi olamayan Çolak çifti, birçok kez denedikleri tüp bebek tedavilerinden de bir türlü olumlu sonuç alamadı. Bunun üzüntüsünü yaşarken 2007'de yaptırdığı biyopside tiroit kanseri tanısı konulan Zafer Çolak'a hastalık çok ilerlediği için kemoterapi tedavisinin bile etkili olmayacağı söylendi.

SESİNİ KAYBETTİ
En son seçeneğin ameliyat olduğunu öğrenen Çolak, doktorların fazla ömrünün kalmadığını belirtmesine rağmen yaşama umudunu kaybetmeden ameliyat masasına yattı. Önce Akdeniz Üniversitesi'nde, daha sonra da Almanya'da başarılı iki ameliyat geçiren Çolak, bu sefer de konuşma yetisini kaybetti. Bir yıl ses terapisi alan ve geçirdiği ameliyat sonrası tekrar konuşmaya başlayan Çolak'ın, kanserin tekrarlama ihtimaline karşı düzenli kontrolleri devam ediyor. Çolak çifti, zorlu süreci dünyaya gelecek çocuklarla atlatabilecekleri düşüncesiyle yeniden tüp bebek tedavisi görmeye başladı.

BUNUN ADI MUCİZE
ÇIFTIN, 2009'da Onur, 2013'te de Ege adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Zafer Çolak, aile hekimi eşi ve çocuklarıyla kötü günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor. 56 yaşındaki Zafer Çolak, "İki yıl ömrün kaldı, git hayatını yaşa, diyen hekimler oldu. Ne işimi bıraktım ne de hayattan koptum. Kanseri sevgi ile yendim" dedi. (Sabah Akdeniz)

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.