banner113

Üç gün kaldı: 'Yeni normal'e hazır mısınız?

banner106

Korona virüsü salgını sonrasında getirilen kısıtlamalar 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak kaldırılacak.

Üç gün kaldı: 'Yeni normal'e hazır mısınız?
08 Mayıs 2020 Cuma 13:20

banner108
banner238

AVM, giyim mağazaları, berber ve kuaförlerin açılması ile uzmanların ifadesiyle 'yeni normaller' başlayacak. Yeni dönemde de öncelik korona salgınına ilişkin tedbirlerin doğru şekilde uygulanmasında olacak. 
İşte yeni dönemde uymanız gereken kurallar:

Maskesiz girmek yasak
AVM ve mağazalara maske takmadan girmek yasak olacak.  Girişte müşterilerin ateşi de ölçülecek. X-ray yerine el dedektörü kullanılacak.

Sayı sınırlı tutulacak
Mağaza içerisinde dolaşım alanları artırılacak. Raflar da bu düzenlemeye göre ayarlanacak. Dar alanlar kapatılacak ve içeriye alanın büyüklüğüne göre belirli bir sayının üzerinde müşteri alınmayacak.

Ultraviyole ışınlı deneme kabinleri
Deneme kabinlerinde kıyafetler UV ışınları ile dezenfekte edilecek. Denenen bir kıyafet bir süre başka müşteri tarafından denenmeyecek.

Mağaza içi
Ödeme sırasında en az 2 metre mesafe olacak. Gidiş ve geliş şeklinde yürüyüş yolları belirlenecek. Asansörler çalışmayacak, yürüyen merdivenler sürekli dezenfekte edilecek.

Berber ve kuaföre galoşla girilecek
Berber ve kuaförler randevusuz müşteri alamayacak. Berberler bir saatte 2 müşteri, kuaförler ise bir saatte 1 müşteri alabilecek. Müşteriye ikram yapılmayacak. İçeride müşteri beklemeyecek. Galoşsuz girilmeyecek.

Tek kullanımlık havlu
Günde 9 saat çalışılacak. İş gömleği ya da tulum giyilecek. İki koltuk arası boş olacak. Makas ve makineler sürekli dezenfekte edilecek. Tek kullanımlık havlular verilecek. Aynı havlu başka müşteride kullanılmayacak.

Koltuklar boş bekletilecek
Koltuklar her müşteriden sonra dezenfekte edilip 15 dakika boş bekletilecek. Müşteriler maske ile irecek, çalışanlar siperlik kullanacak. Zabıta bu kurallara uyulup uyulmadığını denetleyecek.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.