İYİ PARTİDE FLAŞ İSTİFA. KİMSE BEKLEMİYORDU! İYİ PARTİDE FLAŞ İSTİFA. KİMSE BEKLEMİYORDU!


Alanya’da da büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile muhtarların belirleneceği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 4 gün kaldı. Alanya İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlilere eğitimleri verilirken muhtar adayları da işleyişin hızlı olması için bu seçimde de aza listesini teslim etti.
746 SANDIKTA OY KULLANILACAK
31 Mart’ta yapılacak seçimde Alanya’da 1. Bölgede 341 sabit 1 seyyar sandık, 2. Seçim bölgesinde 2’si cezaevinde 402 olmak üzere toplamda 746 sandıkta oy kullanılacak. 113 bin 190 seçmen 1. Seçim bölgesi yani merkez mahallerde 121 bin 157 seçmen ise kırsalda be büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen beldelerde oy kullanacak. Seçimde bir sandık başkanı ve memur üye ile birlikte en az 2 siyasi parti üyesi bulunması zorunlu. Buna göre en az 2984 sandık görevlisi ile birlikte asayişi sağlamak üzere polis ve jandarma tam kadro görev alacak. Siyasi partilerin okul sorumluları ve gönüllüler ile birlikte takriben 10 bin dolayın insan seçimde resmi ve gayrı resmi olarak görev yapacak. Seçimde oylar tek zarfa konulacak. Tahrip edilen, yırtılan ya da birden fazla adaya vurulan mühürlü pusulalar geçersiz sayılacak.

Alanya’da 16’sı siyasi partiden biri bağımsız olmak üzere 17 adayın ismi seçim pusulasında yer alacak. 
İŞTE SEÇİME GİREN ADAYLAR
Seçim pusulasında MHP’den Adem Murat Yücel, CHP’den Osman Tarık Özçelik, İYİ Parti’den Mehmet Şahin, BBP’den İlhan Ceylan, DSP Yüksel Uzun, YRP Enes Nergiz, DEM Mehmet Şirin Filiz, TKP Caner Durak, ZP Tahsin Biner, BTP Orhan Dallı, Gelecek/Saadet Partisi Mevlüt Demir, HÜDA-PAR Alparslan Edizer, AP Haydar Yıldız, TİP Hülya Argan, DEVA Cem Sak, Vatan Partisi Evren Kurtoğlu, ve bağımsız olarak Adnan Celiloğlu seçimde belediye başkan adayı olarak yarışıyor.
Alanya Belediyesi’nin 37 kişilik meclis listesinde girebilmek için 261’i 19 siyasi parti mensubu 2’si bağımsız olmak üzere 263 isim yarışacak.