FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen Özel Harekatçı Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit (23),Kayseri'nin Bünyan ilçesinde toprağa verildi.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Yiğit'in naaşı Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bünyan'a getirildi.
Yiğit için Bünyan Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine, annesi Huriye, babası Yahya Kemal ve ablası Emine Yiğit ile bir ay sonra nişanlanacağı sözlüsü Ali Bligin, ValiSüleyman Kamçı, İl Garnizon Komutan Vekili, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazı öncesi Vali Kamçı, genç polisin annesi Huriye Yiğit'e başsağlığı diledi.Vali Kamçı, vatana ihanet edenlerin en kısa sürede cezalarını bulacaklarını ifade ederek, "Siz merak etmeyin bunu yapanların ülkeye, vatana, bayrağa ve bu toprağa ihanet edenlerin yaptıkları cezasız kalmayacaktır." dedi.

Alanya'da doğup büyüyen Yiğit'in mesai arkadaşları özel harekatçılar da acılı annenin elini öperek teselli etmeye çalıştı.
Namazın kılınacağı vakte kadar aileler ve ellerinde Türk Bayrağı ile meydanı dolduran vatandaşlar salavatlar getirdi. Törene katılanlardan bir vatandaş genç polisin tabutunun yanına gelerek Türk Bayrağını öptü, kucağındaki torununa da öptürdü.
İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Yiğit, toprağa verildi.
10 aylık polis olan Yiğit'in bir kurumda çalışan Ali Bilgin ile nişan hazırlığında olduğu, bir ay sonra yüzüklerinin takılacağı öğrenildi. Tören boyunca Yiğit'in ailesinin yanında olan Bligin'in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.
23 yaşındaki Yiğit'in Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliğini bitirdikten sonra, atanamadığı için polisliğe başvurduğu, üniversite eğitimi boyunca da bir parfümeri de çalışarak harçlığını çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.
Yiğit, 15 Temmuz akşamı, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybetmiş, yaklaşık 42 saat süren çalışmalar sonucu kimliği belirlenebilmişti.