banner113

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK: EĞER ALANYA HALKI İL OLMAK İSTİYORDA BEN DE İSTİYORUM!

banner106

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "İl konusunda Alanya'nın demokratik talebine her zaman saygılıyım. Eğer Alanya halkı il olmak istiyorsa ben de istiyorum. Ben bu hususta Alanya halkının yanında olurum" dedi

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK: EĞER ALANYA HALKI İL OLMAK İSTİYORDA BEN DE İSTİYORUM!
08 Temmuz 2023 Cumartesi 08:33

banner108
banner238


ALANYA’YA iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, basın mensuplarıyla buluştu. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, meclis üyeleri ile belediye bürokratları da hazır bulundu.


Alanya Araştırmacısı, Tarihçi ve Yazar Oğuz Korum, gazetecilerle buluşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e Alanya'nın Selçuklu'da kışlık başkent, Osmanlı'da Konya sancağına bağlı vilayet statüsünde liva (il) olduğunu belirterek "Alanya'nın il hakkı bir lütuf değil tarihten gelen bir haktır. BŞB Başkanı olarak Alanya'nın il olmasına nasıl bakıyorsunuz?" dedi.


‘ALANYA HALKI İL OLMAK İSTİYORSA BEN DE İSTİYORUM’

Başkan Böcek ise "Benim için önemli olan Alanya halkımızın takdiridir. İl konusunda Alanya'nın demokratik talebine her zaman saygılıyım. Eğer Alanya halkı il olmak istiyorsa ben de istiyorum. Ben bu hususta Alanya halkının yanında olurum. Eğer Alanya il olursa, şu anda nasıl komşu il Burdur'a, Isparta'ya gidiyorsam, Alanya'ya da gelmeye devam ederim" dedi.

Korum, Başkan Böcek'e "Alanya'nın il olduğu günü tarih altın harflerle yazacaktır" dedi.


'29 EKİM 2023 İŞARET EDİLDİ'

Başkan Böcek,  "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, yeni iller konusuna ilişkin 29 Ekim 2023 tarihine işaret etti. Şimdi bana soruyorlar, 'Alanya il olacakmış, Alanya'ya BŞB yatırımları devam ediyor mu?' diyorlar. Ben de 'Alanya beni 5 yıllığına seçti. 5 yıl doluncaya kadar Alanya'dayız' diyorum" şeklinde konuştu.
 

banner109

Etiketler; #muhittin böcek
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.