Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi için yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu kabul ederek, seçimin iptali ve yenilenmesine karar verdi. Karar 7’ye karşı 4 oyla alındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 23 Haziran’da tekrarlanması kararlaştırıldı. 36 gün sonra verilen kararla CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası da iptal edildi.

Antalya vekillerinden tam destek

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer,” #HerŞeyÇokGüzelOlacak #HerSeyCokGuezelOlacakEkremabi” şeklinde İmamoğlu’na destek verdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, toplantıdan fotoğraf paylaşarak, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaoğlu’nun başkanlığında Parti Meclisi üyelerimizle ve milletvekillerimizle toplandık. Hiç kimse merak etmesin; #HerşeyGüzelOlacak” paylaşımında bulundu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, “YSK boyun eğdi. Biz eğmeyeceğiz...” dedi. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, “Hukukun adaletin dibe vurduğu noktadır bu karar! Sizin de dibe vuruşunuzun başlangıcı olacak bu karar!” şeklinde tepkisini gösterdi. İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal, “YSK, İstanbul seçimlerini iptal ederek tek adam rejiminin varlığını tescillemiş oldu. Korkmuyoruz; Çünkü haklıyız! Kazanacağız! Baharı getirtmediniz, yaz sıcağında eriyeceksiniz! #Ekremİmamoğlu #HerŞeyÇokGüzelOlacak” paylaşımını yaptı.

Böcek fotoğraflarını paylaştı

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karara Cumhuriyet Hareket Partili ve İYİ Partililer sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Twitter hesabından, “Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma, aynı gökyüzü altında, bir direniştir yaşamak" Nazım. Bahar geldi bir kere... Hiçbir şey bunu değiştiremeyecek. #Ekremİmamoğlu” diyerek başkanlığı elinden alınan Ekrem İmamoğlu ile olan fotoğrafını paylaştı.

‘Yine kazanacağız’ vurgusu

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Twitter hesabından, “Yine kazanacağız İmamoğlu kazanacak. Demokrasi kazanacak. Türkiye kazanacak #herşeyçokgüzelolacak #Ekremİmamoğlu” paylaşımını yaparken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’da, “Tüm haksızlıklara ve hukuksuzluklara aynı yanıtı vereceğiz. Bin kere mazlum olsak da bir kere zalim olmayacağız. İstanbul’da hak yerini halkla yine bulacak. Türkiye’mize gerçek bir demokrasi gelene kadar kararlı barışçı mücadelemiz sürecek. Umudumuz umut olsun” paylaşımını yaptı. Döşemeaaltı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Moralimizi bozmayacak inancımızı kaybetmeyeceğiz. Demokrasiden taviz vermeden dün olduğu gibi bugün de yarın da Hak yolunda halkımızın iradesiyle yine başaracağız” dedi.

‘Sessiz kalmayacağız’

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Bu milletin demokrasisine kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler! Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ben biliyorum ki bu yolu yürürken ben asla yalnız yürümeyeceğim" diyerek İmamoğlu’na destek çıkarken, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın da, “Demokrasimize vurulan bu ‘sivil darbe’ karşısında sessiz kalmayacağız” dedi. DİLAN ERAY


Antalya’dan İmamoğlu’na destek
Antalya’dan İmamoğlu’na destek
Antalya’dan İmamoğlu’na destek
Antalya’dan İmamoğlu’na destek