banner113

Bu karar Alanya'yı çok rahatlatacak. Teşekkürler Böcek... İşte cadde anlaşması!

banner106

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, cadde ve bulvarların Alanya Belediyesi’ne devri konusundaki talebi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na sevk etti. Komisyondan çıkacak karar sonrasında en geç Kasım ayı meclisi sonrası devir yapılacak.

Bu karar Alanya'yı çok rahatlatacak. Teşekkürler Böcek... İşte cadde anlaşması!
09 Ekim 2019 Çarşamba 08:56

banner108
banner238
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim öncesinde verdiği sözü tutacağını ve Alanya’daki büyükşehir belediyesi himayesindeki cadde ve bulvarların Alanya Belediyesi’ne devredeceğini açıklaması sonrası konu Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi’nde görüşüldü. Alanya Belediyesi’nin talebi doğrultusundaki 53’ncü gündem maddesi ve yine aynı şekilde Manavgat Belediyesi’nin talebi doğrultusundaki 54’ncü gündem maddesi Antalya Büyükşehri Belediye Meclisi tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile devredildi.
KOMİSYONDA SORUN YOK
Meclis oylamasının ardından gözler Plan ve Bütçe Komisyonu’na çevrildi. Komisyon kararırının ise olumlu yönde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira, Antalya Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu 5 Millet İttifakı (CHP ve İYİ Parti) meclis üyesi 4 de Cumhur İttifakı (AK Parti ve MHP) meclis üyesinden oluşuyor. Millet İttifakı’nın 5’e 4 üstünlüğü olmasına rağmen talebi gönderen Alanya Belediyesi’nin de Cumhur İttifakı’ndan olması nedeniyle komisyonun oy birliği ile cadde ve sokakların devrine onay vermesine kesin gözüyle bakılıyor.
EN GEÇ KASIM AYI’NDA DEVİR YAPILACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Plan Ve Bütçe Komisyonu jet hızıyla toplantı yaparak konuyu karara bağlayacak. Eğer hazırlıklar yetişirse Cuma günü caddelerin devri Alanya Belediyesi’ne yapılabilecek. Ancak bu sürecin pek mümkün görünmemesi nedeniyle en geç Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi sonrası devri resmiyet kazanacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararının büyükşehir meclisinde onaylanmasının ardından ise resmi devir yapılacak hazırlıklar başlayacak ve 1 Ocak itibari ile Alanya, kendi caddelerini himayesine alacak.
REKLAM ALANLARI YÜZDE 50 – 50 PAYLAŞILACAK
Komisyona gönderilen madde, komisyona sevk edildiği şekli ile kabul görürse, Alanya’ya devredilen caddelerdeki bilboard ve benzeri reklam alanları Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa kullanılacak. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesinin dengesi bakımından 2019 yılı içerisindeki ödemeler büyükşehir belediyesine yapılacak.
MANAVGATTA AYNI UYGULAMA
Sadece iki belediye caddelerini geri almak için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulundu. Alanya Belediyesi ile birlikte Manavgat Belediyesi’nin de talebi komisyona sevk edildi. Aynı şekilde Manavgat’ın da büyükşehir himayesindeki caddeleri ilçe belediyesine aynı koşullarda devredilecek.
İŞTE 53’NCÜ MADDE;
“5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 27 nci maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak; Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.12.2014 tarihli ve 706 sayılı Kararının “Alanya İlçesi Merkez Cadde Ve Bulvarlar” başlığı altındaki kentsel yolların Büyükşehir Belediyesi yol ağından çıkarılması ve Alanya Belediyesi yol ağına dâhil edilmesi, Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.11.2015 tarihli ve 936 sayılı Kararının yürürlükten kaldırılması, bu Karardaki kentsel yolların Büyükşehir Belediyesi yol ağından çıkarılması ve Alanya Belediyesi yol ağına dâhil edilmesi, Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.11.2015 tarihli ve 937 sayılı Kararının yürürlükten kaldırılması, bu Karardaki kentsel yolların Büyükşehir Belediyesi yol ağından çıkarılması ve Alanya Belediyesi yol ağına dâhil edilmesi,  Büyükşehir Belediyesi yol ağından çıkarılan bu yollarda Alanya Belediyesi tarafından kullanılan veya kullandırılan, hâlihazırda konuşlanmış veya ileride konuşlandırılacak olan ilan ve reklam teşhir materyallerinin (bilbord, raket, ekran ve benzeri) Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun görülen %50’sinin Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılması veya kullandırılması, Büyükşehir Belediyesinin 2019 mali yılı bütçe dengesini teminen, bahse konu bu yollara ilişkin olarak 2015 - 2019 yılları arasında tahakkuk etmiş İlan ve Reklam Vergisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edilmesi, 2020 yılından itibaren bu yollara ilişkin İlan ve Reklam Vergisinin Alanya Belediyesi tarafından tahsil edilmesi ile ilgili Fen İşleri Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.”
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.