banner113

CHP Antalya'da karışık hesap!

banner106

Antalya CHP’deki kavgalara sahte oy tartışması eklendi. Adalet isteyen CHP’nin Avni Tolunay Mahallesi’ndeki delege seçiminde 19 sahte isimin oy kullandığı ortaya çıktı

CHP Antalya'da karışık hesap!
17 Ekim 2017 Salı 12:51

banner108
banner238
Antalya CHP'deki mahalle delege seçimlerinde bir aileden 4 kişinin listeye girmesi kavgası sürerken buna sahte oy tartışması eklendi. 48 CHP üyesinin olduğu Avni Tolunay Mahallesi'nde yapılan delege seçiminde sandıktan 35 oy çıkarken, 19 parti üyesinin 'biz oy kullanmadık' diye ıslak imzalı dilekçe vermesi ortalığı karıştırdı.
YÖNETİM BASKI YAPTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet' istemiyle pankartlı yürüyüşüne atıfta bulunan partililer oy sahteciliğine tepki gösterdi. Kepez ilçesi Avni Tolunay Mahallesi'nde sandıktan çıkan oylara göre üye sayısının 54 olması gerektiğini belirten CHP'liler, durumun düzelip adaletsizliğin giderilmesini istedi. CHP yönetimi ise çözümü dilekçeye imza veren isimlere baskı yapmakta buldu. İmza verenlere bir milletvekilinin baskı yaptığı ileri sürülürken 19 üyeden 3'ü imzasını geri çekti.
HEP TARTIŞMALI SEÇİM
Daha önce Kepez ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki CHP'nin delege seçimlerde 9 kişilik listede aynı aileden 'Çakırman' soyadında 4 ismin yer alması tartışma konusu olmuştu. Avni Tolunay Mahallesi'nde 48 CHP üyesi varken kayıtlara göre delege seçimlerinde 35 kişi oy kullanmış görünüyor. Oy kullananlardan da 19'u beyaz, 15'i kırmızı listeye oy verdi. 1 oy da geçersiz sayıldı. 48 CHP üyesinden 19'u oy kullanmaya gitmediğini açıklayınca hesaplar karıştı. 48 üyeden oy kullanmayan 19'u itiraz edince geriye 29 oy kalması gerekiyor. Bu hesaba göre 29 kişinin oy kullandığı seçimlerde sandıktan nasıl 35 oy çıktığı kafaları karıştırdı. Yerel Körfez gazetesi yazarı İdris Özyol'un sosyal medya hesabında konuyu gündeme getirmesi ile partililer sert eleştiride bulundu. İbrahim Yuka, "Örgütü bir baltaya sap olmak için kullanan sağ gösterip sol vuran kişiliksizlere yazıklar olsun", İbrahim Koçak ise Kılıaçdaroğlu'nun 'Adalet' pankartlı fotoğrafını kullanarak, "Adalet herkese lazım", Aydın Oruç ise, "Bu bilgiler ışığında amma çok şey yazmışsınız da biriniz sahte oy kullanılmış dememişsiniz?" ifadelerini kullandı. Galip Aykut da, "Şu seçimler başladığından bu yana duymadığım görmediğim olumsuzluklar kalmadı. Entrikalar diz boyu. Sonra göğsümüzü gere gere sosyal demokratız diyoruz. Hak hukuk söylemleri yapmaktan geri kalmıyoruz. Delege, ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili olsam ne olacak. Maya bozuk olduktan sonra. Bunlara açıklama yapacak yetkililer neredeler" dedi.
HEP KEPEZ'DE
Mahalle delegeleri seçimlerinde en yoğun tartışmaların yaşandığı Kepez, ilçe başkanlığı konusunda da en kritik bölge. 'Dağdaki Mekaplılara selam olsun' sözleriyle tartışma yaratan mevcut Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan'ın ismi adaylıkta öne çıkan isim. Kepez'de adaylık konusunda adı öne çıkan bir diğer isim ise Servet Yıldız.
KUMBUL OUT, TUNCER IN
Daha önce CHP'nin içindeki 'Baykalcılar'ın desteklediği Tuncay Ercenk ve CHP yönetimine yakın isimlerin desteklediği Ahmet Kumbul arasında geçeceği öngörülen il başkanlığı seçiminde son gelişme Kumbul'u devre dışına itti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, Kumbul'un Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevinde bir süre daha devam etmesini istediği öğrenildi. Kumbul'un ilçe başkanlığı görevini bırakması halinde ise yerine düşünülen adayın Hasan Şahin olduğu ifade edildi. CHP il başkanlığı ve milletvekilliği de yapmış olan Tuncay Ercenk ismi üzerinde ise uzlaşı devam ediyor.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.