banner113

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA "YEREL" TEMASI. ALANYA'DA İSE ŞAHİN Mİ, AÇIKALIN MI?

banner106

31 Mart 2014'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde, CHP ve İYİ Partili isimler bir araya geldi. CHP'li Ahmet Akın ile İYİ Partili Burak Akburak bir araya geldi

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA "YEREL" TEMASI. ALANYA'DA İSE ŞAHİN Mİ, AÇIKALIN MI?
13 Temmuz 2023 Perşembe 14:38

banner108
banner238

Yerel seçimlere giderken, CHP ile İYİ Parti arasında kritik bir temas gerçekleşti. CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Partili mevkidaşı Burak Akburak ile bir araya geldi.

Seçimlerden sonra hem CHP hem de İYİ Parti'den Millet İttifakı'nın seçim ittifakı olduğu ve seçimler bittiği için ittifakın da fiilen bittiği açıklamaları geldi.

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde ittifak ihtimalleri için ise kapılar tam kapatılmadı.

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Koray Aydın, "Ülkenin her yanında seçimlere girecek kudret ve kabiliyeti olan bir partiyiz. İşbirliği gündem olursa o da oturulur, konuşulur, elbette bunları da dikkate alırız." ifadelerini kullandı. Bu demecin yayınladığı gün İYİ Parti ve CHP arasında kritik bir temas gerçekleşti.


CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile İYİ Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak bir araya geldi.

İYİ PARTİ'DE YAKLAŞIK BİR SAATLİK GÖRÜŞME
Edinilen bilgiye göre, görüşme talebi CHP'li Ahmet Akın'dan geldi. Çarşamba günü Akın, İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek mevkidaşı Burak Akburak ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede yerel seçimler dahil siyasetin sıcak başlıklarının memleket meselelerinin görüşüldüğü belirtildi.

YAKINDA KILIÇDAROĞLU-AKŞENER GÖRÜŞMESİ OLABİLİR
İki kurmayın görüşmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bir süre sonra bir araya gelebileceği belirtiliyor.

ALANYA MİLLET İTTİFAKINDA ŞAHİN VE AÇIKALIN İSİMLERİ
Gazeteci Hüseyin Kalaycı'nın yorum haberi ise şu şekilde. İki dönem Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan Mehmet Şahin, Alanya Belediye Başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Hangi partiden adayı olacağına ilişkin ise Şahin o dönem şu mesajı vermişti. 
Ben ne insani ne de ticari hayatımın hiçbir döneminde siyaseten sert köşeleri ve keskin çizgileri olan bir insan olmadım. Hiçbir zaman aklımın ve vicdanımın önüne siyasi kimliğimi koymadım ve bu yönde kararlar almaya hassasiyet gösterdim. İdeoloji adamı olmadım. Benim kırmızı çizgim bayrağım ve hazreti kuran oldu. Bundan sonraki süreçte de siyasi kimliğin, hizmet için birer araç olduğunu düşünüyor ve süreç içerisinde bu konunun vücut bulacağına inanıyorum. Dolayısıyla adaylığım, siyasi yelpazenin hangi kanadından olursa olsun tüm kurumlar için tek ve geçerli hedef yaşayanının mutlu olduğu dünya kenti bir Alanya'nın inşası olacağı için nihai sonuç aynı olacaktır. Herhangi bir partiyle resmi bir adaylık sürecine girmemiş olmama rağmen; Alanya'mızın, marka değerini arttıracak, projeleri ve ihtiyaçları hayata geçirecek tecrübeli bir ekibe duyduğu gereksinimi sizler gibi bizler de görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Şahin'in bu açıkması ile hangi partiden aday olacağı veya gösterileceği belli değil ancak şahsi görüşüm, İYİ Partiye biraz daha yakın olduğu gelen haber arasında. 
ABDURRAHMAN AÇIKALIN İSMİ ORTAYA ATILDI
CHP kanatında ise şöyle bir konu hakim. Eğer ittifak olur ve gerçekleşirse bu sefer ki aday CHP'den çıksın. Ve geçtiğimiz dönem ki Millet İttifakının adayı İYİ Partiden Abdullah Sönmezdi. CHP son seçimlerde Alanya'dan birinci parti çıktı ve CHP'nin Alanya'daki bazı önemli isimleri ise şunları yüksek sesle dinlendirmeye başladı. Bu sefer ki millet ittifakının adayı CHP'den olsun ve 1999 yerel seçimlerinde CHP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı olan ve CHP’yi tarihinde ilk kez o dönem yani Büyükşehir yasası yokken Alanya’da ikinci parti yapan Abdurrahman Açıkalın'ı görmek istiyor


AÇIKALIN FARK YARATMIŞTI
Dönemin Anavatan Partisi mensubu olan, 1999-2014 yılları arası Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu 9.328 oy ile seçimi kazandığı 1999’da CHP’li Abdurrahman Açıkalın da 5.867 oy almıştı. Aynı seçimde Doğru Yol Partisi adayı Mehmet Kan 5.581, MHP’nin adayı Hüseyin Yıldız 5.245, DSP’nin adayı Hasan Şakiroğlu 3.354, Fazilet Partisi adayı Şükrü Sadullahoğlu ise 1.515 oy almıştı. Tabiki siyasetten 24 saat uzun süre. Partilerin kongreleri var. Her iki partide ilçe başkanlığı için adaylar çıkıyor. Bakalım nasıl bir süreç olacak hep birlikte izleyip göreceğiz. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.