CHP’de ilçe kongrelerinin startını 25 Kasım’da Finike verdi. Tek adaylı seçimde mevcut başkan Okan Tanır, yeniden başkan seçildi. Tanır’ın kendisi dâhil 13 kişilik yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: “Mustafa Öktem, Hıdır Arzuman, Hilmi Demirok, Atilla Öztürk, İsa Eser, Mustafa Kar, Cemile Atıcı, Nurettin Çelik, Ramazan Eken, Hikmet Balaban, Beyhan Önal, Ümit Özdemir.” Tek listeyle seçime gidilen bir diğer ilçe de Akseki oldu. İlçe teşkilatında 30 Kasım’da yapılan kongrede mevcut başkan Selahattin Göğüş, güven tazeledi. 63 kayıtlı delegenin tamamının oyunu alan Göğüş, partililere teşekkür etti. Selahattin Göğüş başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Çelebi, M.Mahir Pişkin, N.Necip Alparslan, Sercan Keleş, Mine Kaya, Emine Arslan, M.Sayin Soyçopur, Hüseyin Öztaş, Mustafa Soylu ve Murat Özkaynak.
SERİK’DE YARIŞI ABDULLAH AKBABA KAZANDI
Akseki gibi İbradı da 30 Kasım’da ilçe kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Sami Demircioğlu yeniden seçildi. CHP ilçe yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Cemil Dülek, Orhan Kozanoğlu, Sakıp Üstün, Mustafa Özkan, Ali Soner Yürür, İbrahim Taş, Sadık Taner, Ömer Kocakulak, Serap Küçükkuru, Fatma Siyavuşoğlu ve Mehmet Topçuoğlu.” Serik İlçe Kongresi’nde ise CHP Serik Belediye Meclis üyesi Abdullah Akbaba ile Rakibi Serik Belediye Meclis Üyesi Faik Çıtak başkanlık için yarıştı. Bir düğün salonunda 1 Aralık’ta yapılan kongrede oy kullanan 269 delegenin 138’ini alan Serik Belediye Meclis Üyesi Abdullah Akbaba başkan seçildi. Rakibi Serik Belediye Meclis Üyesi Faik Çıtak ise 128 oy alırken, 3 oy geçersiz sayıldı. Akbaba’nın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: “Ali Çatal, Mevlüt Çelik, Cumali Duru, Ülker Ercan, Yusuf Etli, Gönül Gizli, Tanju Güler, Erdoğan Has, Kadir İnce, Erhan Kandemir, Halil Koca, Arife Özer, Nurcan Özkan, Bayram Şen, Ahmet Üreyen, Şerife Yedek.”
KUMLUCA, KEMER, AKSU, SERİK’TE ÇİFT ADAY
Çift adaylı olan bir diğer seçim de Kumluca’da gerçekleştirildi. Kemal Bilal Öner ve Arif Kocacık başkanlık için yarıştı. Günay Sahil Tesisleri’nde yapılan seçimde 175 oy kullanılırken, 150’si geçerli sayıldı. 150 oyun 97’sini alan Kemal Bilal Öner yeniden seçildi. Arif Kocacık ise 52 oyda kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı. Öner’in yönetim kurulu listesi şu şekilde: “Uğur Duran, Ulaş Durdaş, Bayram Başar, Özgür Orman, Muhammet Arıcan, Fahrettin Karagöz, Ali Ertürk, İsmet Silahcılar, Ali Kalender, Mehmet Bayram, Semra İlter, Rabia Demir, Müşerref Uslu, Buket Yıldız.” CHP Aksu İlçe Teşkilatı da 29 Kasım’da Köseoğlu Bekir Ök düğün salonunda olağan kongreye gitti. Kongrede iki aday yarıştı. 2,5 yıldır CHP Aksu İlçe Başkanlığı’nı yapan Kenan Yıldız ile Akif Cirit başkanlık için yarıştı. Kongrenin sonucunda CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, 94 delegenin oyunu alarak güven tazeledi. Adaylardan sınıf öğretmeni Akif Cirit ise 33 delegenin oyunu aldı. 2 delege ise oy kullanmadı. Yıldız’ın yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluşuyor: “Abbas Can, Hamza Erdem, Umut Oruç, Soner Erboğa, Günay Fırat, Ali Karaçali, Ali Çelik, Şaban Güler, Ümmühan Kumbul, Mustafa Oruç, Murat Çoban, Hüseyin Coşkun, Şerife Özenç, Hatice Erdem.” İki adaylı bir diğer seçim de dün Kemer’de yapıldı. Mevcut Başkan Erdem Cesur ile Hüsnü Ünal, başkanlık yarışında sandığa gitti. Hüsnü Ünal, 4 oy farkla başkan seçildi. Ünal, 50 oy alırken, Cesur 46’da kaldı. Hüsnü Ünal’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: “Hasan Ali Acar, Fidan Akpolat, Cengiz Cantürk, Umutcan Aslan, Şükran Coşkun, Zülfü Dağ, Mustafa İşlerek, Zekiye Kozan, Sakine Ova, Eflatun Sarıkoç, Güngör Sabahattin Tonguç.”
KONGRELER 12 İLÇEDE SÜRÜYOR
Bu güne kadar 7 ilçede kongreleri tamamlayan CHP’de, 4 Aralık Demre, 5 Aralık Gazipaşa, 6 Aralık Korkuteli, 7 Aralık Elmalı ve Gündoğmuş, 8 Aralık Kaş, 9 Aralık Muratpaşa, Konyaaltı, Alanya, Manavgat ve 10 Aralık’ta ise Kepez ve Döşemealtı seçimleri yapılacak. Antalya’nın merkez ilçelerinden Muratpaşa’da Altan Kızıltan ile Hasan Şahin aday olurken, Konyaaltı’nda CHP Konyaaltı Meclis Üyesi Onur Duruk ile eczacı Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu yarışacak. Kepez’de 3 aday başkanlık için yarışacak., Aziz Ergen, Deniz Demiröz ve CHP Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Servet Yıldız. Döşemealtı’nda da mevcut başkan Zekeriya Altun seçimde tek aday.