banner113

CHP’li Manavgat ve Kemer belediyelerinde maaş krizi

banner106

Antalya’da CHP’li belediyelerde çalışanlar aç kaldı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bol keseden vaatlerine karşılık Kemer ve Manavgat belediyelerinde maaş krizi ortaya çıktı

CHP’li Manavgat ve Kemer belediyelerinde maaş krizi
30 Mayıs 2018 Çarşamba 10:35

banner108
banner238
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP'li Muharrem İnce'nin bol keseden vaatlerine karşılık Antalya'nın Kemer ve Manavgat belediyelerinde maaş krizi ortaya çıktı. Taşerondan kadroya geçiş heyecanı yaşayan işçilerin mutluluğu kısa sürdü. CHP'li Kemer Belediyesi'nde kadroya geçen yaklaşık 550 işçinin 3 ay, CHP'li Manavgat Belediyesi'nde ise 300 işçinin 2 aydır maaş alamadığı ileri sürüldü. Olayın daha vahim boyutu ise hakkını arayan işçilerin cezalandırılması oldu. İddiaya göre, Kemer'de alamadıkları maaşlarını sorgulayan işçiler Gedelme Yaylası gibi ilçe merkezine uzak bölgelerde görevlendirilerek cezalandırıldı. İddiaları ortaya atan Kemer Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Yunus Nergiz, özellikle son bir ayda yaklaşık her gün işçilerin kendilerine ulaşarak destek istediğini söyledi. Hakkını arayan işçilerin tehdit edildiğini ileri süren Nergiz, "Korku imparatorluğu kurulmuş. İşçiler çözüm aramaktan bile korkar halde. Hakkını arayanlar ya sürülüyor, ya da işten çıkarılmakla tehdit ediliyor" dedi. 
İŞÇİSİYLE ALAY ETTİ
Nergiz, işçilerin düştüğü zorluğu, "İftar çadırına mahkum olan işçiler var. Ramazan gibi kutlu bir ayda işçilere zulmetmek olmaz" sözleri ile anlattı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda belediye tarafından işçilere gömlek hediye edilmesini eleştiren meclis üyesi Yunus Nergiz, "Yiyecek ekmek bulmakta zorlanan işçilerin birikmiş alacaklarını ödemek yerine onlara markalı gömlekler veren Belediye Başkanı Mustafa Gül, adeta emekçilerle alay etti" diye konuştu. 
BELEDİYE İFLAS ETTİ
Kemer Belediye Meclisi'nde plan bütçe komisyonu üyesi olan Nergiz, belediye kasasında 1 lira bile olmadığını, belediyenin iflasın eşiğinde olduğunu kaydetti. Mustafa Gül'ün son 8 ayda yaklaşık 15 milyon lira borçlanma yetkisi aldığına dikkat çeken Yunus Nergiz, "7.5 milyon liralık borçlanma yetkisini, taşeron işçilerin 5 aylık birikmiş borçlarını ödemek için aldı. Ama bu da ödenmedi. Ayrıca Kuzdere ve Aslanbucak'ta iki proje için de 6.7 milyon lira borçlandı ama bu iki projeyle ilgili de bir gelişme olmadı" ifadelerini kullandı.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.