banner113

Sahurda çay içmeyin

banner106

Diyet Uzmanı Banu Uslu Doğmuş, iftar ve sahurda doğru bilinen yanlışları anlattı

Sahurda çay içmeyin
30 Mayıs 2018 Çarşamba 10:33

banner108
banner238
Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Uslu Doğmuş, ramazan ayında sağlıklı sahur ve iftar yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayında sağlıklı şekilde kilo vermenin daha kolay olacağına dikkat çeken Doğmuş, "Ramazanda kilo vermek daha sağlıklı gelişir. Sadece aktiviteye dikkat etmek gerekiyor. Zayıflama talebinde olanlara iftar ertesinde 1 saat sonra, tempolu 30 ila 45 dakika arası tempolu yürüyüş öneriyorum ama teravih namazı da ibadetin yanı sıra çok iyi bir aktivitedir" dedi.
ÇAY YERİNE MEYVE TÜKETİN
Sahurda çok su içildiğinde bütün gün susuzlukla baş edilebileceği gibi yanlış bir bilgi olduğunu kaydeden Doğmuş, "Sağlıklı beslenebilmek için tüm gıda gruplarını yeterli ve gereğinden fazla olmaması gerekiyor. Sahur için genellikle kahvaltılıklar yönünde önerilerde bulunuyoruz. Sahurda ağır veya yağlı beslenme aç olarak geçirdiğimiz sürenin kalitesiz olmasına neden olur. Sahur için her gün haşlanmış olarak 1 yumurtanın tüketilmesini öneriyorum. Sahurda çay, susuzluğu artırır. Yerine meyve öneriyorum" dedi.
DOYDUĞUNUZA İNANIN
İftarda özellikle su, zeytin, hurma veya kuru kayısı ile öğüne başlanması gerektiğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Doğmuş, "1 kase çorbanın ardından yemeğe 15-20 dakika ara verin. Çünkü, midemizi bir anda doldurduğumuzda kan akımımız midemizin etrafında göllenir ve düşük tansiyon problemi yaşanabilir. Pilav ve makarna önermemeye çalışıyorum. İftarda öncelikle doyduğumuza inanmalıyız. Gün içinde yaşadığımız açlık sürecini gıda ile çözümleyemeyeceğimizi, daha fazla beslenerek çözümleyemeyeceğimizi kafamıza yazmalıyız" diye konuştu.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.