Alanyalı Dr. Ömer Kocaman AK Parti Antalya İl Başkanlığına milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı. Kocaman yaptığı açıklamada 'Vatanımızın ve milletimizin kalkınmasına katkı vermek, bilgi birikimi ve tecrübelerimle ülkemizin daha güçlü yarınlarında söz sahibi olmak arzusuyla şimdiden göstereceğiniz ilgi ve destekler için gönülden teşekkür ederim' dedi.
Dr. Ömer Kocaman Kimdir ?

Alanya'da 1975 yılında dünyaya gelen Dr. Ömer Kocaman, 1992 yılında Alanya İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde 1998 yılında lisans eğitimini,  2000 yılında ise “Rusya Federasyonu’nda Komunist Ekonomik Sistemden Kapitalist Ekonomik Sisteme Geçiş” konulu yüksek lisans tezini tamamlayarak mezun olmuştur. 

2000 yılında Rusya Hükümet bursu ile doktora eğitimine başladığı Rusya’nın dünyaca saygın  Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGIMO) yürüttüğü akademik çalışmaları ile “Sovyetler Birliği'nin Dağılması Sonrasında Türk ve Rus Dış Politikası'nda Güney Kafkasya” başlıklı tezini tamamlayarak 2004 yılında Doktora derecesini almıştır. Anılan Üniversite'de Türkiye'den doktora derecesi alan ilk Türk öğrenci olmuştur.

7 Haziran 2015 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönemi seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekilliği aday adayı olmuştur.

İleri seviyede İngilizce, Rusça, temel düzeyde Arapça ve Fransızca bilen Dr. Ömer Kocaman birçok uluslararası toplantı, konferans ve seminerde görev almıştır.

2003 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Dış Politikası ve Rusya” başlıklı konferansı organize etmiştir. 2004 yılında ise Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde “Sovyetler Birliği'nin Dağılması Sonrası Türk Dış Politikası” başlıklı üst düzey toplantının organizasyonunda yer almıştır. 

Uluslararası ilişkiler, çok taraflı diplomasi, kalkınma, strateji, Rusya Federasyonu, Orta Asya, Kafkasya ve Afrika iç ve dış siyaseti konularında çalışmalarını sürdürmektedir.