banner113

İyi Parti Antalya'ya merkez sağdan bir il başkanı arıyor

banner106

Antalya ve bazı illerin sorumluluğunu bizzat alan Genel Başkan Meral Akşener’in 1 Kasım’da Antalya’ya geleceği ve bazı toplantı ve açılışlara katılacağı öğrenildi. Akşener gelişinden önce Antalya il başkanını açıklayacağı ve İl Başkanının merkez sağdan olması konusunda ısrar ettiği öğrenildi

İyi Parti Antalya'ya merkez sağdan bir il başkanı arıyor
21 Kasım 2017 Salı 12:27

banner108
banner238

Türkiye’nin 51 ilinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayan İyi Parti’nin Antalya’da İl Başkanlığı için merkez sağdan bir aday aradığı, Genel Başkan Meral Akşener’in Antalya ile bizzat ilgilendiği öğrenildi. Akşener’in merkez sağdan aradığı il başkan adayını bulmak için Büyükşehir eski Başkanı Hasan Subaşı’nın da fikrini alarak bir istişare toplantısı yaptığı öğrenildi.
Merkez Parti kurmak amacıyla yola çıkan İyi Parti’de, Genel Başkan Meral Akşener’in aralarında Antalya’nın da bulunduğu 7 ilin İl Başkan adaylarını bizzat kendisinin belirleyeceğini, Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a da bildirdiği öğrenildi.
MHP kökenli adaylar
Koray Aydın’ın Antalya ile ilgili olarak Genel Başkan Meral Akşener’e MHP kökenli başkanlık için iki eski İl Başkanı Av Nizamettin Sağır ve Ali Adnan Kaya’yı önerdiği, ancak Akşener’in Antalya ile bizzat kendisinin ilgileneceğini söylemesi üzerine her iki adayın da fedakarlık yapabileceklerini söyledikleri, ancak görev verilmesi halinde de hazır olduklarını bildirdikleri öğrenildi.
Merkez sağdan isimler
Antalya’da daha önce merkez sağ partileri Doğruyol, ANAP ve Demokrat Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapan bazı isimlerle görüşmeler yapan İyi Parti Genel merkez yöneticileri yanında Akşener’in de Büyükşehir eski Başkanı Hasan Subaşı ile İstanbul’da baş başa görüşerek Antalya ile ilgili destek istediği ve İl Başkanı olabilecek kişiler hakkında istişarede bulunduğu öğrenildi. Akşener’in ayrıca eski DYP Milletvekili Mehmet Baysarı ile görüştüğü bildirildi.
Merkez sağda bugüne kadar DYP Kökenli MHP eski milletvekili adayı Av. Cengizhan Gököz, bir işadamları Derneğinin başkanı, DYP eski İl Başkanlarından Mahmut Çil, DYP eski Merkez İlçe başkanlarından İbrahim Özcan, Finike eski Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu’nun isimleri geçiyor.
Kurucular ne yapıyor?
 Bu arada İyi Parti’nin 200 kişilik Kurucular Kurulu’na Antalya’dan giren MHP Merkez İlçe Başkanlığı ve üst kurul delegeliği yapan Musa Ertugan, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği yapan ve Antalya Milletvekili adayı olan Av. Feridun Bahşi, eski valilerden ve MHP Milletvekili adayı olan Mesut Yılmaz, Antalya Barosu Avukatlarından Başak Karataş ve AÜ’den Yrd. Dr. Dr. Ayşegül Doğrucan’ın ise il başkanı arayışında görüşlerini henüz açıklamamaları dikkati çekiyor.
1 Aralık tarihinde Antalya’ya gelecek olan Meral Akşener’in gelmeden önce Antalya İl Başkanını açıklayacağı,  merkez sağdan birinin bulunamaması halinde Adnan Kaya ya da Nizamettin Sağır’ın en şanslı lki iki aday olduğu konuşuluyor.
Meral Akşener’in Antalya gezisinde ANFAŞ’da açılacak Growtek Fuarının açılışına katılacağı, işadamları ile bi,r kahvaltı ya da akşam yemeğinde bir araya geleceği, ayrıca partililerle bir de toplantı yapacağı da öğrenildi. 
Erdoğan Kahya

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.