Alanya'dan İç Anadolu başta olmak üzere yaylara ulaşımın sağlandığı, günlük yolcu taşımacılığı yapılan Karaman ile neredeyse alternatifsiz güzergah olan Kuşyuvası yolunun ilk etabının tamamlandı. Ardından Gökbel Yol ayrımı civarı ile Sarıveliler yol sapağı Göksu Köprüsü arasında ki etapta tüneller açıldı ancak, çalışmanın gerisi gelmedi.

Tünel açma işleminin tamamlanıp yol asfalta hazır hale getirilmesine rağmen işler durdu. İddiaya göre,  yüklenici firmaya kamu tarafından alacağının sadece yüzde 18'lik kısmı ödendiği için işleri durdurdu.

Yaz başına kadar hummalı bir çalışma ortaya koyan firmanın işleri durdurması sonucu Konya Alanya arasındaki yolculuğun 2 saate inme umudu da bir başka bahara kalmış oldu. Bölgede son olarak geçtiğimiz yıl Antalya Valisi Münir Karaloğlu inceleme yapmış, toplam maliyeti 800 milyon lira olan Kuşyuvası yolunda 9 tünelin tamamlandığını söylemişti. İkinci etap ihalenin 260 milyon lira maliyeti olduğunu bildiren Vali, “8 tünel ve 6 viyadüğün yapımı sürüyor. Bittiğinde bu zor coğrafyada standardı yüksek ve İç Anadolu'yu sahile en kısa bağlayan çok önemli geçit olacak.” demişti.