banner113

Seçimin önemi büyük

banner106

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve kritik seçimi olduğunu açıkladı

Seçimin önemi büyük
08 Mayıs 2018 Salı 11:06

banner108
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti Kepez İlçe Başkanlığı'nın Danışma Meclisi'ne katıldı. Bakan Çavuşoğlu, 24 Haziran'daki seçimlerin en kritik seçim olduğunu söyledi.
TARİHİ ÖNEME SAHİP
Bakan Çavuşoğlu, 24 Haziran seçimleri için Antalya'dan 127 aday adayı olduğunu, hepsini tebrik ettiğini söyledi. 24 Haziran'da cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin olacağını hatırlatan Çavuşoğlu, "Çok partili döneme geçildikten sonra belki de Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde en önemli, en kritik seçim" dedi.
İSTİKRAR İÇİN ŞART
Çavuşoğlu, koalisyonların yaşanmaması, sistemin güçlü olması, istikrar için yeni sisteme geçildiğini, seçimlere bu bilinçle gidilmesi gerektiğini vurguladı. 16 yılda çok önemli şeyler yaptıklarını, bir zihniyet değişimin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, millet için devlet anlayışını Türkiye'de yerleştirdiklerini, bunun 24 Haziran'dan sonra daha güçlü bir şekilde görülebileceğini bildirdi.
SORUMLULUK ARTACAK
24 Haziran'dan sonra yasaların TBMM'de milletvekilleri tarafından hazırlanacağını, anlatan Çavuşoğlu, bunun yanı sıra cumhurbaşkanı dahil, hükümette görev alanların Meclise karşı sorumluluğunun yanında, yargıya karşı sorumluluğunun da getirildiğini kaydetti. Çavuşoğlu, "Şu andaki sistemde cumhurbaşkanında yetki çok, Başbakan kadar yetki var ama sorumluluk ve hesap verebilirlik sıfır. Dolayısıyla yeni sistemde hem yürütme hem de yasama güçlü olacak" diye konuştu.
DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ YAPTI
Mecliste, doğum günü olan İlçe Başkanı Mustafa Erol'a pasta sürprizi yapıldı. Erol, kendisine ikram edilen pastanın mumlarını Bakan Çavuşoğlu'nun yanında üfleyerek, "Bakanımızın küçük bir göz kırpması ve gülümsemesi, tüm stresimi aldı gitti" diyerek teşekkür ettiğini söyledi. Meclise, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.