banner113

Sönmez, devlet olmuş dernek kapatıyor! İçi boş projeler.

banner106

İyi Parti adayı Abdullah Sönmez'in ücretsiz servis ve Bir Alanya derneğini kapatacak açıklamalarına cevap Cumhur adayın meclis üyesi adaylarından geldi.

Sönmez, devlet olmuş dernek kapatıyor! İçi boş projeler.
15 Mart 2019 Cuma 09:20

banner108
banner238

Dim Tv'ye konuk olan Cumhur ittifakının meclis üyesi adayları Kerim Aydoğan ile Adem Er, Sönmez'in vaatlerini değerlendirdiler. 
Meclis üyesi adayı Er "Politikacılar halkın hoşuna gidecek söylemlerde bulunur. Ama bazı sosyoekonomik gerçekler var. Bizim zaten Alanya Belediyesi olarak 70’in üzerinde servis hizmeti de veren aracımız var. Hesapladım, öğrencilerinin servis ücretleri 60 ila 120 milyon lirayı buluyor. Alanya Belediyesi’nin bu yılki tahsilatı 300 milyon lira. Yarısını okul servisine verip hizmeti, projeleri nasıl yapacaksınız? Alanya bir Konaklı değil. Alanya’nın bir ucu Alara, bir ucu Aydap. Madem yılda 120 milyon lira para harcayıp servis hizmeti vereceksiniz, o parayla yılda en az 10 okul yaptırırsınız. Öğrenciyi okuluna götüreceğinize okulu öğrencinin ayağına götürürsünüz” dedi.
ŞAİBE VARMIŞ GİBİ HAVA YARATIYOR
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Adayı olan turizmci işadamı Kerim Aydoğan ise Millet İttifakı’nın adayı Abdullah Sönmez’in, “Bir Alanya’mız Var Derneği’ni kapatacağız” açıklamasına yanıt verdi. Aydoğan, “Dernekleri siyasiler kapatamaz. Kaymakam Bey, hakimler, savcılar kapatır. Siyasiler belki fikir verebilir. Bu dernek toplamda 5 binin üzerinde öğrenciye burs verdi. İki lise yaptırdı. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’ne büyük maddi destekler verdi. Bu dernek için çalışan insanların motivasyonunu kırmamak gerek. BAKA’nın proje desteğiyle ev kadınlarına yönelik çalışmalar yapıyorlar. Eğer dernekte şaibe olmuş olsa kanun var, adalet var, Dernekler Masası var. Bugüne dek pek çok kez denetimden geçti ama hiçbir şaibe çıkmadı. İşadamları veya sade vatandaş dilediği vakfa veya derneğe bağışta bulunabilir. Bu bağışların nerelere, hangi amaçla kullanıldığına bakmak, sanki bir şaibe varmış havası yaratmamak lazım” dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.