banner113

Yeniköy Barajı TBMM’de

banner106

Yeniköy Barajı, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi tarafından TBMM’ye taşındı.

Yeniköy Barajı TBMM’de
28 Ekim 2019 Pazartesi 13:26

banner108
banner238
Milletvekili Bahşi soru önergesinde şunları ifade etti. Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
 
  
14 Ekim 2015’te Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından temeli atılan ve bölge tarımı için büyük umut kaynağı olan Yeniköy Barajı, hayal kırıklığı olmuştur ve teslim süresinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen atıl şekilde beklemektedir.
12 Milyon 360 bin dekar araziyi sulaması planlanan Yeniköy Barajı, Toslak ve Emişbeleni başta olmak üzere birçok bölgeye umut olmuştu. Yaklaşık 9 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, temelden 58,5 metre yükseklikte inşa edilecekti. Ekim 2015’te temeli atılan barajın şartnamesinde 700 gün sonra 9 Temmuz 2017’de teslime dilmesi gerekiyordu. Ancak yüzde 46 fiziki oranda yapımı tamamlanan ve 24 milyon 888 bin 053 TL ihale bedeli bulunan baraj yüklenici firmanın ortadan kaybolması sonrası atıl şekilde bırakılmıştır.
Buna göre;
  1. Yeniköy baraj inşaatını tamamlamak için bir çalışmanız var mıdır?
  2. Seçim öncesinde coşkuyla temeli atılan barajın önünde hiçbir engel yokken neden yapımına devam edilmemiştir?
  3. Baraj yapımına başlayan firma çevredeki vatandaşların arazilerinde de toprak almış ve bahçelerinde devasa çukurlar açılmıştır. Kazılan çukurların kapatılıp mağduriyetin giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır?
  4. Öztaş İnşaat ve Abu Yapı ortaklığında yapımına başlanan baraj inşaatında çalışanlar paralarını alamamışlardır. Bakanlığınızın bu işçilerin mağduriyetlerini nasıl giderecek?

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.