banner113

Yerel seçim için 10 maddelik manifesto

banner106

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından yapılacak ilk yerel seçimler için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yerel seçim için 10 maddelik manifesto
22 Ekim 2018 Pazartesi 09:02

banner108
banner238
AK Parti, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde vatandaşın karşısına 10 maddelik manifesto ile çıkacak. Manifesto, AK Parti'nin 2023 vizyonundan izler taşıyacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçen hafta gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, manifestoya ilişkin sunum yaptı.

ÇEVRE DOSTU ŞEHIRLER
Manifestoda, kentsel dönüşüm başlığı altında mahalle temelli kentsel dönüşüm yapılacağı belirtilecek. Yani kentsel dönüşümün bulunduğu yerde oturanlara başka semtlerde yer gösterilmeyecek, bizzat kentsel dönüşüm yapılan yerlerde evlerin sahibi vatandaşlar oturmaya devam edecek. Manifestoda her şehir için bir şehir anayasası yapılacağı belirtilecek. Şehirlerin imar planı ile ilgili AK Parti'nin vizyonunun ne olacağı ise başka bir başlık altında yer alacak. Kişiye özel, parsel bazlı imar planlarına izin verilmeyeceği, imar planlarının bütüncül bazlı olacağına vurgu yapılacak. Manifestoda yer alan bir diğer madde ise çevre dostu şehirler olacak. Daha fazla yeşil alan ve Başkan Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği yatay mimari de manifestoda yerini alacak. Ocak ayında başlaması planlanan seçim kampanyası Erdoğan tarafından açıklanacak bu manifestoyla start alacak.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.