Yerel seçimler için yoğun mesai harcayan AK Parti kurmayları, haftalık toplantılar yaparak adaylarını belirlemeye çalışırken, 81 ilin fotoğrafını da çekiyor. AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu 12 başkan yardımcısı hafta başında yaptığı toplantılarının ardından tekrar bölgelerine giderek çalışmalarını sürdürdü. Vatandaşlara belediye başkanlarından beklentilerini, görmek istedikleri isimleri soran başkan yardımcıları bu zamana kadar yaklaşık 40 ilin analizini çıkardı. Daha önce yapılan anketlerden de çıkan sonuçları karşılaştıran AK Parti kurmayları, adaylar belirlenene kadar tüm illeri tamamlayacak. 
HEPSİ FARKLI İLÇELERDE 
Belirlenen 12 başkan yardımcısı her hafta yaklaşık 100 vatandaşla görüşüyor. Görevlendirildikleri bölgelerde tanınmamak için tebdili kıyafetlerle dolaşıyorlar. AK Parti kurmayları tebdili kıyafetle ilgili, “Başkan yardımcılarımız fazla tanımayacağı illere ve ilçelere görevlendirildiler. Vatandaşlar şüphelenmesin diye takım elbiseyle ve kravatla gezmiyorlar. Spor kıyafetlerle halkın arasına karışıyorlar” diye konuştu
Teşkilata bölge bazında eğitim 
AK Parti yönetimi önümüzdeki ay teşkilatı eğitime alacak. Ekim ayından itibaren yerel seçimlere yönelik eğitimlere başlayacaklar. 81 ilin Seçim Koordinasyon Merkezi başkanları başta olmak üzere eğitimlerde her bölgenin yapısal özellikleri ve ihtiyaç duyulan hizmetleri konusunda bilgilendirilecek.