banner113

Alanya'da yerleşik yabancılar kayyum istedi

banner106

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan 600 konutlu ve çoğunluğu yabancıların yaşadığı Azura Park Sitesi’nde yönetim kavgası çıktı. Hafta sonu yapılan genel kurula Jandarma müdahale etti

Alanya'da yerleşik yabancılar kayyum istedi
06 Eylül 2021 Pazartesi 16:36

banner108
banner238

Azura Park Sitesi’nin geçtiğimiz Cumartesi günü yapılması planlanan 2. Olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilemedi. Çoğunluğa rağmen toplantının gerçekleşmemesi üzerine site sakinlerinin avukatı, “Site sakinlerinin talebi şeffaf bir yönetim. Hesap sormak ve almak site yaşayanlarının talebi. Cumartesi yapılan 2. Olağan toplantıydı ve gerçekleşmedi. Çoğunluğa rağmen, içeri jandarmanın davet edilmesi ile birlikte tartışma büyüdü. Yönetim, toplantı karar defteri ve siteyle ilgili raporları da alarak toplantı salonunu terk etti. Konuyu mahkemeye götürerek siteye kayyum yönetim atanması sağlanabilir. Hukuksal açıdan tüm hakları kullanacağız” dedi.   
ÖNCE WHATSAPPTA PAYLAŞTILAR 
Azura Park Sitesi’nde oturan yerleşik yabancılar, ortak kullanılan iletişim gurubu WhatsApp’ta 13 maddelik talep ve şikayetlerini Türkçe ve Rusça dillerde paylaşarak site yönetimi hakkındaki rahatsızlıklarını dile getirdiler. Site yönetiminin kendilerini kandırdığını, tehdit ederek korkuttuğunu belirten site sakinleri, “Çoğu site sakini evini satıp başka yerlere taşınmak zorunda kalıyor. Evimizde huzurla yaşamak istiyoruz” dediler.  
AİDATLAR YÜKSEK 
Azura Park Sitesi’nde yaşayan yerleşik yabancılar aidatları EURO olarak değil Türk Lirası türünden ödemek istediklerini belirtirken, “Yönetim yaşayanları dinlemiyor. Yüksek aidatları döviz olarak ödüyoruz. Harcamalar nereye yapılıyor bilmiyoruz. Kimler aidat ödüyor bunu bile bilmiyoruz” dediler. 
SALONDAN ATMAYA ÇALIŞTILAR’
Site toplantısının yapılması için gerekli sayının sağlanıp sağlanmadığını bilmediklerini ifade eden yaşayanlar, “Site yönetiminin elinde vekaletlerin olduğunu söyleniyor. 1 kişinin 30 tane vekaleti var. Sitede yaşamayanlar genel kurulda divana yazıldılar. Sitede yaşayanlardan bir yeni bir yönetim adayı çıkınca toplantıyı kapattılar. Üstelik salona çağırdıkları Jandarma ile bizleri salondan atmaya kalktılar” diyerek şikayetlerini dile getirdiler. 
‘HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUZ’
Şikayetler arasında “Site sakinlerinin karar defterine erişememesi, Sitede kaç adet bağımsız bölüm olduğu ve bunların kimlere ait olduğunun bilinmemesi, Hangi bağımsız bölümün aidatını ödediği, Aidat ödemelerinin EURO olarak yapılması, Aidatların elden site içersinde ödenmesi” gibi konular da yer aldı. Site için yapılan harcamaların faturalarına erişemediklerini belirten yaşayanlar, 26 site çalışanın ne kadar maaş aldığını bilmediklerini, Yıllık harcama raporuna ulaşamadıklarını da söylediler. 
‘BU DURUM RUSYA’YA GİDECEK’
Sadece Azura Park için Türkiye ekonomisine yaptıkları yatırımın yaklaşık 50 milyon EURO olduğunu söyleyen site sakinleri, “Fakat bu hizmet ve kaliteden şikayetçiyiz. Türkiye’yi seviyoruz ama aptal yerine konmak istemiyoruz. Herhangi bir değişiklik olmadığı taktirde istemesek de Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığına ve Rusya Medyasına bu durumu taşıyacağız” dediler. 
SİTE YAŞAYANLARI NE DEDİ? 
Elena Kuznetsova şöyle konuştu “Sekiz yıldır Azura Sitesini bir firma idare ediyor. Biz sitede yapılanlarla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Sitede kaç kişi çalışıyor. Onların aylık maaşları ne kadar? Biz bunları bilmiyoruz. Sitede kim aidat vermiyor, kim veriyor bilmiyoruz. Biz bu sitede çok milletli yaşıyoruz Rus’ta var Alman’da var. Geçen gün toplantı vardı. Toplantıdan bizi çıkartmaya çalıştılar. Toplantıyı bozdular ve bütün senetleri götürüp toplantıyı terk ettiler. Biz bu duruma çok sinirlendik.”
‘SORULARIMIZA CEVAP ALAMADIK’
Bir diğer site sakini Victoria Shelovova ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün gittiğimiz toplantıda, daire sahipleri olarak toplandık. Bu toplantıda çok önemli sorular vardı. Çünkü hepimizin verdiği aidat paraları, Euro. Bizler Türkiye’de yaşıyoruz ve döviz bazında aidat ödüyoruz. Biliyorsunuz ki bu zaman pandemi zamanı. Tüm aidatlar, tüm rezidanslar aynı ücrette olması gerekirken pandemi olmasına rağmen düşürüldü mü? Hayır düşürülmedi.  Bu toplantıda zaten böyle olmadığını anladık. Birçok soruda sorduk. Neden banka hesaplarına aidatlarımızı ödeyemiyoruz? Neden Türk Lirası olarak aidat ödeyemiyoruz? Neden aidatlarımızı nakit olarak vermek zorundayız? Ve banka hesabına aidat yatırmak imkansız bir hal aldı. Ve bizler ev sahipleri olarak bu toplantıda bu soruları sorduk ve itiraz ettik.”- Alkın Biricik-Alanya Postası
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.