banner113

İki çocuğunu okutup üniversiteye başladı

banner106

46 yaşındaki Sevim Atalay, üniversite hayaline 27 yıl sonra kavuştu. Atalay, tıbbi aromatik bitkiler üzerine eğitim alıyor

İki çocuğunu okutup üniversiteye başladı
01 Kasım 2018 Perşembe 08:44

banner108
banner238


Alanya ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Sevim Atalay, üniversite hayalini 27 yıl sonra gerçekleştirdi. Sevim Atalay, evlenince bıraktığı eğitim hayatına 27 yıl sonra devam etti. İki çocuğu üniversiteyi bitiren ev hanımı Atalay, doğrudan satış işiyle evine ek gelir sağlamaya çalışırken işinde daha doğru bilgiler edinmek isteyince üniversiteye hazırlandı.

HERGÜN 100 KİLOMETRE
Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde mesleki hayatını daha da zenginleştirmek isteyen Atalay, her gün 100 kilometre kat ederek, Gazipaşa'daki Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu'na geliyor. Atalay, "İnsanın topraktan olduğunu ve topraktan geldiğini, besinle eş ve doğal olduğu için tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünü seçtim" dedi. Atalay, mezun olunca aroma terapi bitkilerini yetiştirmeyi ve bunları tamamlayıcı tıpta kullanmaya düşündüğünü anlattı. ALKÜ Gazipaşa Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Hadi Cantemur ise "Atalay yıllar sonra içinde kalan isteği üniversitemizde yerine getirme fırsatı bulmuş. Çünkü böyle istekle, şevkle gelen öğrenciler bizim için çok daha değerli" diye konuştu.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.