banner113

Alanya’da eğitim sendikasından bakanlığa çağrı

banner106

TEÇ-SEN üyeleri eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğini alamadıkları ve daha birçok hakkın kendilerine tanınmadığına dikkat çekerek çözüm için Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. Cumhurbaşkanı’na da seslenen İl Başkanı Murat Soydinç, Torba Yasa ile sorunlarının ortadan kaldırılmasını istedi.

Alanya’da eğitim sendikasından bakanlığa çağrı
20 Ekim 2022 Perşembe 08:40

banner108
banner238

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan TEÇ-SEN Antalya İl Başkanı Murat Soydinç’e Alanya İlçe Başkanı Bekir Özsoy ve TEÇ-SEN Alanya üyeleri de destek verdi. Sendika üyeleri adına açıklama yapan İl Başkanı Soydinç, “ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda eğitim çalışanları sınav görevi alırken, seçimlerde sandık başkanı olurken, kendi bakanlığımızın yaptığı sınavlarda sınav görevi verilmemesinin, dışlanmasının, ötekileştirilmesinin mantıklı bir izahı da yok. Bakanlığımızca yapılan merkezi sistem sınavlarında eğitim çalışanlarının da salon başkanı ve gözcüsü olması için sayın bakanım bir talimatınızın yeterli. Eğitimlerini tamamlayan ve kariyer yapmak için bekleyen eğitim çalışanlarının tek umudu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması. 2 yılda bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması için sayın bakanım, telefonu kaldırıp ‘Sınavları açın’ demeniz, yani bir talimatınız yeterlidir. Binlerce eğitim çalışanının gözü kulağı sizin talimatınızı bekliyor. 

“AİDİYET DUYGUSUNU ZEDELİYOR”

Öğretmenevlerinde yaklaşık 1 milyon 135 bin eğitimcilerimiz için uygulamaya konulan yüzde 50 indirimden 65 bin eğitim çalışanlarının kapsam dışı bırakılması da aidiyet duygusunu zedeliyor ve derin yaralar açıyor. Sayın bakanım eğitim çalışanlarının tamamının öğretmenevi yüzde 50 indiriminden yararlanması için yine bir talimatınız yeterli.

“MERKEZİ PROMOSYON YAPILMALI”

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı il ve ilçelerde kurum müdürlüklerince farklı farklı promosyon anlaşmaları yapılıyor. Aynı maaşı alan eğitim çalışanları bulunduğu bölgeye, ile veya ilçeye göre farklı farklı banka promosyon ücretleri alıyor. Arada uçuk farklar vardır ve bu durumdan eğitim çalışanları ciddi rahatsızlık duyuyor. Banka promosyon ücretleri 2 ila 30 bin lira arasında değişiyor. Tüm bu sorunları ortadan kaldırmak için bakanlığımızca 1 milyon 200 bin eğitim çalışanı için merkezi promosyon yapılması, ihale şartnamesine enflasyon oranında artış konulması ve alt limit olarak en az 40 bin lira belirlenmesi eğitim çalışanlarının talebi. Bir talimatınızla banka promosyon ihalesi 1 milyon 200 bin eğitim çalışanı için milli eğitim bakanlığı tarafından merkezi yapılabilir sayın bakanım.

CUMHURBAŞKANI’NA SESLENDİ

Sayın Cumhurbaşkanı’m 2022 yılı 2. Dönem Yeni Torba Yasa Tasarısı Cumhurbaşkanlığımızca hazırlanıyor. Kamu çalışanları olarak yıllardır çözülmesini beklediğimiz sorunlarımızın bu Torba Yasa ile ortadan kaldırılmasını bekliyoruz ve talep ediyoruz” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.