banner113

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: ALANYA'DA YAŞAYAN FİNLANDİYALILARIN NÜFUSU GİDEREK AZALIYOR!

banner106

Finlandiya'da başlayan parlamento seçimi için Alanya'da yerleşik yaşayan seçmenlerin Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosluğu'nda oy kullanma işlemleri başladı.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: ALANYA'DA YAŞAYAN FİNLANDİYALILARIN NÜFUSU GİDEREK AZALIYOR!
23 Mart 2023 Perşembe 10:52

banner108
banner238

Finlandiya Konsolosu Raimo Pahkasalo, "Alanya’daki Finlandiyalılar bugünden itibaren cumartesi gününe kadar oy kullanabilecek. En uzun seçim süresi Alanya’da verildi. Çünkü Türkiye’de en çok Finli burada oturuyor. 4 yıl önceki seçimde oy kullanan sayısı 500-600 civarıydı. Şimdi 200 kişiyi bekliyoruz. Bu ne demek? Alanya’da Finli sayısı biraz azaldı. Bu bölgede bin, bin 500 civarında Finli yaşıyor. Bu biraz da turizm sezonuna bağlı. 


Alanya’da yaşayan Finli sayısının azaldığını dikkat çeken Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, "Finlandiya’da 4 yılda bir yapılan parlamento seçimlerinde konsolosluğumuzda oy kullanılıyor. 4 yıl önceki seçimlerde Alanya’da 3 bin 3 bin 500 Finli yaşıyordu. Ne yazık ki Finli sayısı düşmeye başladı. Bunun sebebi doğal olarak burada fiyatların çok yükselmesi, Finlilerin burayı yavaş yavaş terk etmesi. Mutlaka önlemini almak zorundayız. Çünkü biz Finlilerin, İskandinavların burada olmasından çok mutluluk duyuyoruz"


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.